Skocz do zawartości

Problem podczas aktualizacji softu przez WinKFP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, próbowałem dzisiaj zaktualizować moduł świateł. Zidentyfikowałem nr modułu w inpie, wpisałem to w enter zusb i wywala bląd 704 Error on determining the ZB number!

Bd6Q53M.jpg

Opublikowano

A zaktualizowałeś WinKFP plikami z SPdaten?

A w jakim aucie?

Opublikowano
  • Autor
Jasne. E46. Skad wziąć nr sterownika? Z tego co wyczytalem to blad pojawia sie kiedy wpisuje zly nr sterownika. Tylko ze taki pokazala inpa w zakladce ident
Opublikowano
W E46 z tego co wiem to WinKfp nie zaktualizujesz modułu świateł.Raczej PaSoft i wgranie nowego eeprom i to też nie z każdego modułu.W SP daten 53.3 przeglądałem i mam tylko pliki do aktualizacji silnika i skrzyni.
Opublikowano
  • Autor
No dobra a jakbym chcial zaktualizowac sterownik silnika dde 5.07 (po swapie z automatu na manual) to jak postepować ?
Opublikowano
To musisz wgrać oprogramowanie z manuala przez comfort modę i Enter zusb ale podejdź do tematu lepiej DIS-em a nie WinKFP.
Opublikowano
  • Autor

Disa nie ogarniam niestety

A tak na marginesie, jest sens wgrywac soft od manuala skoro wszystko u mnie działa jak nalezy ?

Opublikowano
U znajomego wygrywałem bo twierdził ze szybciej się zbiera na opragromawaniu z automata ale Vmax już jakieś 20-30 km/h jechał mniej. Czy jest sens? Sam pojeździj i oceń czy jest jakaś różnica.
Opublikowano
  • Autor
Musialbym wgrac manual zeby ocenic roznice