Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

Szukałem w lupce i znalazłem podobne tematy ale nie do końca znalazłem odpowiedzi na moje problemy, a mianowicie mam problem z zegarami ale tylko jeżeli temperatura spadnie poniżej 5 stopni Celsjusza. Np teraz w okresie zimowym gdy auto stoi całą noc pod chmurką i rano wsiądę odpalę to zegary świrują licznik zaniża prędkość o kilka kilometrów w porównaniu do HUD, obrotomierz albo pokazuje 0 obr/min na odpalonym silniku albo startuje od np. 1500 obr/min, wskaźnik paliwa też pokazuje dużo mnie jak jest faktycznie w baku itd. Kontrolki wyświetlają się tak jak należy i nic im się nie dzieje. Problem ustaje po kilkunastu minutach jazdy jak auto się nagrzeje, zgaszę je i ponownie odpalę wskazówki wracają do normy jak gdyby nigdy nic się nie działo. Teraz moje pytanie czy naprawiać to jeżeli się w ogóle da? Czy kupić nowe/używane zegary i dokodować je do mojego VIN i przebiegu? Proszę pomóżcie bo jest to denerwujące patrzeć na to codziennie rano przez jesień, zimę i trochę wiosny :(

Pozdrawiam

Piotr

Opublikowano
Do piekarnika z nim

Ale to w jakiejś konkretnej temperaturze i czasie? Czy tak go wrzucić na 3 zdrowaśki ?? :) AAA i ile trwa jedna zdrowaśka bo nie jestem zorientowany?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tego to ci nie powiem.

Rozebrać i wsadzić do piekarnika na 50°C?

Popytaj na forach gdzie elektronika się zajmują.

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
Tego to ci nie powiem.

Rozebrać i wsadzić do piekarnika na 50°C?

Popytaj na forach gdzie elektronika się zajmują.

OK dzięki za info :) podpytam tu i tam może ktoś mi coś podpowie :)