Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś z Was coś miał wspólnego z tą firmą? Nie chodzi mi o najem tylko o leasing. Z ciekawości zadzwoniłem, bo przy okazji zbierania ofert.

Konsultant od razu przed przygotowaniem oferty chciał mój dowód i przeprowadzić weryfikację w KRD itp. więc się wycofałem. Cóż jak dla mnie zbyt to szybko :D ;). A tak poważnie, z tego co jak twierdzi konsultant oni niby nie zarabiają na leasingu w ogóle tylko na rabatach na samochód i oni kupują go dla nas u dealerów u których mają duże rabata jako duży partner. Zastanawia mnie na ile to rzeczywiście w praktyce opłacalne i rzeczywiście tak jest.

Nie mają swojego leasingu tylko od innych firm, to w sumie tak jak broker, więc pewnie też mają prowizję. Już mi się to zaraz podejrzane wydało. Nic nie insynuuje, bo to w sumie nie powinno wpływać na koszt leasingu, ale po co gadać, że oni nic nie mają z tego leasingu.

Miał ktoś coś do czynienia z tą firmą?

Widzę tego pełno reklam w sieci, ale może dlatego, że odwiedziłem ich stronę.

Opublikowano

No nietypowa dosyć. Tak w sumie do niedawna to nie kojarzyłem tej firmy w ogóle. W Internecie się przez przypadek natknąłem.

Wszędzie są raczej takie ogólne recenzje oferty Carsmile https://antyhaczyk.blogspot.com/2018/11/carsmile-opinie-leasing-samochodowy-najem.html ale opinii klientów nigdzie nie ma ani w przypadku najmu długoterminowego, ani leasingu.

Orientuje się ktoś jak to będzie teraz od stycznie z umowami podpisanymi jeszcze w grudniu? Wszystko będzie można odliczać na starych zasadach 100%? Czy np. już koszty eksploatacji jak paliwo itp. będą już na 75% mimo że umowa z grudnia?

Facet w tym Carsmile właśnie mi powiedział, że jak teraz w grudniu zdążę, to wszystkie koszty eksploatacji będę mógł odliczać na 100% z dochodowego, ale coś mi się to trochę nielogiczne wydaje.

Dziennie mi teraz dzwoni.