Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Proszę o pomoc w zakresie demontażu listwy dachowej przy tylnych drzwiach. Końcówka listwy haczy o drzwi przy otwieraniu. Czy wystarczy przykleić zapinkę do listwy , została na mocowaniu blacharki czy wymienić końcówkę listwy. BMW 3 E-43 M 46. Dzięki za pomoc.

Ignacy
Opublikowano

Nie kupuj tego z alledrogo. Ja u siebie ściągnąłem ten kawałek listwy bo też jeden uchwyt mi się odkleil, wszystko ładnie poczyscilem z resztek kleju papierem ściernym o drobnej gradacji odtluscilem i przykleilem na klej (chyba mamuta z tytana, napewno w nawie miał mamut) bardzo dobry klej tylko ma długi czas schnięcia i radze odczekać te 24 godziny do założenia listwy.

Zdejmiesz ta listwe delikatnie przesuwając w kierunku tylu auta, nie przejmuj się jak któryś z szczepów się odkleji, pamiętaj że te zaczepy są o różnych kątach i nie pomysł ich miejscami.

Kupie listwe oslaniajaca próg stahllgrau metalic (400) strona kierowcy sedan 2002rok

721015571

Opublikowano
Dzięki za pomoc. Nie wiem czy to dobry pomysł abym zimą to naprawiał. Czy dysponujesz jakimiś grafikami albo filmem jak to naprawić. Nie chciałbym pozrywać pozostałych zaczepów. Pozdrawiam.
Ignacy
Opublikowano
Jak zerwiesz pozostałe zaczepy to nie jest problem przyspieszysz to co i tak nieuniknione, robota jest prosta, niestety noenrobilem żadnej dokumentacji. Ja też to robiłem późną jesienią w tamtym roku pogoda raczej nie przeszkodzi.

Kupie listwe oslaniajaca próg stahllgrau metalic (400) strona kierowcy sedan 2002rok

721015571