Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, moje autko to BMW E91 318i 143km z automatyczną skrzynią. Problem pojawił się wczoraj, żona odpaliła rano auto pojechała zawieść syna do przedszkola, pod przedszkolem zgasila samochód. Po odstawieniu małego, wsiada wkłada kluczyk dusi "start" i nic się nie dzieje. Na zegarach świeci się kontrolka "check" i nic się nie dzieje, po wejściu w menu żadnych błędów. Próbowała kilka razy i nic, podjechał znajomy, podpieli przewody i odpał od pierwszego. Myśląc że to aku, kupiłem nowy Centry. Dzisiaj rano podjechala pod przedszkole, wraca do auta, wciska guzik i znowu to samo, ale za druga próba auto odpaliło. Podjechala pod firmę zgasila, próbuję odpalic i odpalił ale za trzecim razem. Dodam że auto ma system otwierania i rozruchu bez kluczyka, lecz kluczyk za każdym razem ląduje w stacyjce. Przepraszam za pisownię, ale piszę z telefonu. Podpowiecie co sprawdzić?
Opublikowano
To wiem, dzisiaj popołudniu podjadę na kompa. Ale skoro w menu w check nie się nie świeci, a jak już auto odpali to z zegarów chceck ginie to będą jakieś błędy. Może być tak że będę na kompie i auto nie zastrajkuje i nie będzie błędów l. I co wtedy? Jakieś pomysły?
Opublikowano
Wczoraj komputer nie pokazał żadnych błędów. Ale elektryk chyba znalazł powód awarii. Auto ma dodatkowe zabezpieczenie antykradziezowe w postaci takiego małego "pilocika" dolozonego do kluczyków-auto mam dopiero dwa tygodnie i sam nie wiedziałem co to jest, ale cały czas było przy kluczykach. Okazało się że rozladowala się w nim BATERIA :mad2: . Bateria wymieniona, zobaczymy co dzisiaj będzie się działo :D
Opublikowano
Blade1984, powiem Ci szczerze że nawet nie miał jak, ja kupiełem to auto pokolizyjne od pośrednika.