Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

na stronie www.allianz.pl rzucił mi się kiedyś w oczy "kalkulator AC/OC" wpisujesz wszystkie dane od auta po bezszkodowość i ładnie wyliczało AC/OC.

Pozdrawiam.

Mariusz.

edit: sam zajrzałem i z tego co widzę to przynajmniej Allianz oferuje AC dla pojazdów o max. okresie eksploatacji do 10ciu lat. :(

Opublikowano

jeśli auto nie było wcześniej ubezpieczone w PL z AC to chyba tylko warta i pzu ci dadzą AC na samochód powyżej 10 lat.

Tak mi przynajmniej wyszło w ub.r. jak chciałem ubezpieczyć swój...

warta - razem z OC zaryczeli jakąś chorendalną kwotę - z tego co pamiętam ponad 3.000 - nie mam u nich zniżki. Szybko uciekłem :mad2:

W pzu było dużo taniej choć też ok. 2.000 - z tym że u nich mam zniżkę 20% którą dostałem przy innym ubezpieczeniu. No i myślałem tylko o ubezp. od kradzieży, ale okazało się, że wtedy nie leci mi składka za bezszkodową a ponadto to wychodziło chyba k. 200 czy 300 zł taniej. Więc wziąłem pełne.

teraz za AC - 740 peelenów - ze zniżkami - to co miałem +10% za rok bezszkodowej, łącznie 30%.

Samochód ubezpieczony jak kupa - na ok. 8tys.

aaa - silnik 2.5 '91r

- to ja przepraszam! ...i znikł
Opublikowano

Witam,

ostatnio dużo pozmieniało się w ubezpieczeniach...

Dzis wykonałem kilka telefonów + wizyty w kilku firmach ubezpieczeniowych. Sprawa wygląda tak: auto 12 letnie (takie mam) ubezpieczyc chce tylko Warta. Za AC od wartości 13.000, 2500ccm, 29 lat, zniżki OC 60% (wcześniej nie miałem AC, wiec z tego tytułu zniżek nie nabijałem sobie) życzą sobie ok. 1550 zł na rok (przy 4 ratach, bo przy jednorazowej wpłacie wyjdzie ok. 1450). Co ciekawe, mimo, że wczesniej nie mialem AC, na start dali 30% zniżki (ale jest to zależne od posiadanych zniżek OC, jak równiez od tego, że przeszło się do nich z innej firmy- taka promocja (wcześniej byłem w PZU)). Dodatkowy rabat dają za wykupienie u nich OC (mimo, że OC najtaniej wychodzi w HDI Samopomoc, to z tym rabatem w Warcie wychodzi minimalnie drożej).

Acha, i ciekawostka: doszedł nowy próg - 30 lat (ale 25 tez zostaje).

Tak więc suma summarum rocznie OC+AC to ok. 2100

Pozdrawiam

Pavlas

nie ma starych BMW, są tylko zaniedbane...
Opublikowano

czesc, dzieki za odpowiedź. Piszę dziś bo nad morzem se byłem nową swoją furką , a jak:) No i musiałem wyprzedzać :lol:

pozdrowionka

Chyba chciałbym sprzedać swoją i zamienić na nowszy model...może 7-kę?
Opublikowano

Prezes, małe sprostowanie:

dziś byłem w PZU po historię ubezpieczenia, potrzebną do Warty, coby uwzględnili mi znizki, i szok!

Jak przemysleli sprawe (nie bardzo bylo im chyba na reke stracic klienta) to zaproponowali mi:

- znizke 30% na AC (mimo, ze predzej nie mialem AC),

- wartosc ubezpieczenia auta na 14.000,

- AC - 1008 zł! (przy 20% udziale własnym, ale przy szkodach powyzej 70% wartosci auta i kradziezy - zwracaja cala kwota!)

- OC ..... 485 zł!!

Wiec specjalnie dlugo sie nie zastanawialem, bo chyba ich nikt nie przebije, a poza tym juz jutro auto bedzie miec 13 lat (licząc od daty produkcji), wiec musialem szybko podjac decyzje.

I tu wlasnie smutna wiadomosc dla Ciebie - dla aut powyzej 12 lat nie przewiduja AC (fakt, mozesz i 15 letnie ubezpieczyc, ale jezeli jest to kontynuacja, natomiasc mini AC (tylko od kradziezy) dotyczy aut do 8 lat...)

Pozdrawiam!

nie ma starych BMW, są tylko zaniedbane...
Opublikowano
PAVLIK , dzięki Ci bardzo i okazuje się , że masz niestety rację. Ale już poniekąd wybrnąłem obronną ręką z tej sytuacji kradzieży np. i załatwiłem se parking strzeżony za 80zł miesięcznie obok mnie i jak narazie śpię spokojnie. Czego i Tobie jak i wszystkim życzę:)
Chyba chciałbym sprzedać swoją i zamienić na nowszy model...może 7-kę?