Skocz do zawartości

[E90 318D] Błąd 9CBB Moduł świateł

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Wiem że problem był wielokrotnie przerabiany - błąd który mi się pojawił musiał być od dłuższego czasu. Byłem u elektryka wymienił żarówkę, która powodowała spięcie i powiedział, że moduł prawdopodobnie się zblokował i on nie ma sprzętu by to naprawić. Czy jest szansa z kimś z Was się spotkać by mi pomógł to odblokować(oczywiście odpłatnie)- bez problemu podjadę do Warszawy.

Edytowane przez Lukasina83

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Aplikacja kolegi z forum BTOOL to naprawia bez problemu. Nie trzeba żadnej wiedzy tylko kabel

https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=326379

Kodowanie, Konwersja aut na EU z każdym systemem. NCD2. Aktywacja Carplay, Android Auto, usług online.

Opublikowano
  • Autor
Mam komputer który diagnozuje ten moduł i jest tam opcja adaptacji - niestety nie działa. Dlatego pisze do Was bo na pewno jest ktoś z Warszawy, który posiada lepszy sprzęt i odpłatnie mi go zresetuje bo z tego co czytałem na forum nie jest to takie łatwe
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Z tool32 było to bardziej skomplkowane. Ale mając btool na telefonie zainstalowany i coś co wkładasz w złącze diagnostyczne w aucie zrobisz to bez problemu. Przeczytaj pierwsza stronę linku który ci wkleiłem i zobacz czy twój kabel połączony się z tą apką. apka obsługuje reset zwarcia lamp bez problemu.

Kodowanie, Konwersja aut na EU z każdym systemem. NCD2. Aktywacja Carplay, Android Auto, usług online.

Opublikowano
  • Autor
Nie mam kabla OBD2 - mój mechanik ma oddzielny komputer diagnostyczny gdzie tej opcji nie ma. Kabla samego nie mam - nie znam się na tym, więc jak pisałem chętnie zapłacę osobie w Wa-wy, która mi ten problem rozwiąże.