Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, spotkała mnie super historia, spotkałem byłego właściciela mojego auta, który je robił, wszystko mi o nim opowiedział itp (nie tego od którego kupiłem tylko wcześniejszego, ten od którego kupiłem miał auto tylko rok).

Dał mi wykres mojego auta z hamowni, prosiłbym o ocenę, ponieważ mówił że zmienił turbo na takie od 525d tylko było elektroniczne a on je przerobił na podciśnienie, ale nie był na wgraniu nowej mapy po wymianie turbo i nie wiem czy jechać to teraz zremapować pod to turbo. Nawet o tym wcześniej nie wiedziałem:)

Załączam wykres z hamowni.

Wiem że jeszcze w aucie jest inny intercooler, wydech z kwasówki chyba z przelotem zamiast kata, dwu letnie sprzęgło i dwu masz i sprzęgło okute kevlarem jeśli chodzi o wtryski mówił że nie ruszane, jeśli to ma pomóc w ocenie co można zrobić, żeby jak najfajniej to szło:)

Do tego EGR też nie ma i klapek w kolektorze.

https://zapodaj.net/281cc812a151f.png.html

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pewnie po samej zmianie turbiny byłby lepszy wynik, jest o co powalczyć, choć różnicy wielkiej nie odczujesz, wiem to po sobie :wink:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.