Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie czy auto które jest w leasingu można doposażyć chociaż w salonie ?

Jeżeli tak to czy do f30 z 2018 można dorzucić kamerę przednią ?

Druga sprawa to doświetlenie zakrętów...mam ledy mam halogeny ale przy skręcaniu nic się nie dzieje. To kwestia może programu czy muszą być jakieś czujniki wychylenia/położenia na kierownicy czy kołach?

Opublikowano
Panowie czy auto które jest w leasingu można doposażyć chociaż w salonie ?

Jeżeli tak to czy do f30 z 2018 można dorzucić kamerę przednią ?

Druga sprawa to doświetlenie zakrętów...mam ledy mam halogeny ale przy skręcaniu nic się nie dzieje. To kwestia może programu czy muszą być jakieś czujniki wychylenia/położenia na kierownicy czy kołach?

Z tego co wiem, to kamery przedniej w F30 nie ma. Chyba że masz na myśli kamerę do nagrywania?

Doświetlanie zakrętów akurat w F30 jest kiepskie. Halogeny się nie sprawdzają. Pojedż sobie w nocy w ciemne miejsce i włącz halogeny. Niewiele da Ci to przy skręcie. Bardzo dobrze to jest rozwiązane np. w Fordzie Smaxie (poprzedni model, nie wiem jak w najnowszym) gdzie jest dodatkowa żarówka w kloszu lampy - tam jest to super sprawa. W F30 moim zdaniem jeśli to ma halogen doświetlać, to jest to kiepski pomysł...

A jeśli chodzi o leasing to najlepiej zapytaj firmy w której leasingujesz auto, bo pewnie każda ma trochę inne standardy.

Opublikowano

Ok. Cenne uwagi. Mogli zrobić też jak w infiniti że reflektor sobie skręcał no ale też nie można mieć wszystkiego. W sumie to tylko dodatek który aż tak dużo nie daje.Myslem ze tylko zależy to od drobnej aktywacji w komputerze.

Co do kamer w infiniti były 360 przód tył i lustra dzięki czemu przy ciasnym parkowaniu bądź przy podjazdach widziałem poprostu wszystko, no tutaj mam tylko tył i pytanie czy da się na ten przód chociaż dokupić.

Opublikowano

Druga sprawa to doświetlenie zakrętów...mam ledy mam halogeny ale przy skręcaniu nic się nie dzieje.

Prawdopodobnie masz zwykłe ledy, przy adaptacyjnych wiązka światła ledów skręca jednocześnie z kierownicą, dodatkowo wiązka/światła ledów adaptacyjnych jest mocniejsza/e od zwykłych m.in dlatego żeby lepiej doświetlać zakręty, światła sa dodatkowo wspomagane przez halogeny.

Moim zdaniem rzeczywiście to działa, mam skalę porównawczą ponieważ auto odbierałem na zwykłych ledach a niedawno zmieniłem je na adaptacyjne, ledy ładnie skręcają i co by nie powiedzieć jest różnica. Co do kamery to jeśli masz ledy i "high beam assitant" to powinieneś mieć kamerę co najmniej FLA która jest m.in odpowiedzialna za rozpoznawanie światła.

Natomiast gdybyś chciał dodać więcej funkcji np aktywny tempomat , rozpoznawanie znaków etc, to z tego co się orientuję musiałbyś zainstalować kamerę KAFAS wraz z modułem, no chyba że istnieje opcja zmiany tylko modułu sterowania wtedy kam FLA uzyskałaby funkcjonalność kam KAFAS - tego nie wiem musiałbyś temat omówić z kimś obeznanym.

W każdym bądź razie temat kamer, zarówno tych wspomnianych jak i kamer cofania jest pewnie do ogarnięcia w ASO ale myslę że nie jest to tania impreza.

p44ahXld_o.jpg
Opublikowano

Ja mam adapytacyjne ledy i od nowosci juz sa zalaczone doswietlanie zakretow przez przeciw mgielne.

Jezeli Tobie nie dzialaja, jest opcja azeby uaktywnic doswietlanie zakretow przez kodowanie :8)