Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, posiadam bmw e90 z 2008 z idrive otóż byłem sprawdzić stan akumulatora i okazało się, że jest do zmiany, odziwo samochód odpala bez problemu nawet jak jest temperatura na minusie, tylko zastanawia mnie czy przez akumulator mogło przestać działać podgrzewanie tylnej szyby?

Drugia kwestia to czytałem, że jeżeli jest akumulator słaby to kierownica może wydawać dziwne dźwięki i moja wydaje( mam wspomaganie elektryczne) no i 3 ostatnia kwestia podgrzewanie foteli, gdy włączam podgrzewanie kierowcy to zapalają się diody i po chwili gasną z pasażera nie ma problemu i normalnie grzeje. Teraz jest pytanie czy za to wszystko może być winny akumulator i czy warto go podładować czy lepiej kupić odrazu nowy?

Dziwy problem również mam z poduszką i pasami wyskakuje błąd jak otworze drzwi z przodu pasażera i zamknę co może być uszkodzone?

Edytowane przez Xeronicos
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Lipa taka że nawet nie wiadomo o jakim aucie piszemy. Chociaż rok byś podał.

Ogólnie słaby akumulator powoduje odłączanie prądożernych funkcjo auta. Wyłącza grzanie, zbędne oświetlenie, ogólnie cuda się dzieją, aby zaoszczędzić na ogrzewanie. Masz pewnie akumulator AGM więc w INPA możesz zobaczyć jego parametry.

Wymieniając na nowy pamiętaj o rejestracji go w aucie.

Co do błędu poduszek to pewnie mata zajetosci fotela padła.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Najprościej będzie jak podłączysz pod kompa i zczytasz błędy z poduch. Wtedy będziesz mial 100 procent pewności co jest skopane.