Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam kilka dni po zakupie przestał działać centralny zamek z pilota. Po włożeniu do drzwi normalnie otwiera i zamyka wszystkie drzwi. Byłem u fachowców wymienili mi bateryjkę w kluczyku pilot jest ok wysyła sygnał lecz nie ma kontaktu z samochodem. Co byście sugerowali szukać w pierwszym rzędzie(bezpieczników) dodam iż cały dzień ostatnio działem przy furze i padł mi aku ale nie do konca , naładowałem pojechałem w małą trasę i samochód normalnie się jeszcze zamykał i otwierał po za drzwiami kierowcy(które się nie zamykały). Próbowałem również kodować na nowo jak i ci szpecy od kluczyków lecz kazali szukać gdzieś w elektryce lub w jakiejś antenie przy dachu. Może akurat ktoś miał taki przypadek to proszę o wyrozumiałe odpowiedzi pozdrawiam.
Opublikowano
Podejrzewam moduł komfortu, który pada wraz z wyładowaniem akumulatora. Działa ci alarm, czy ryglowanie centralnego zamka z wewnątrz samochodu przyciskiem koło skrzyni biegów ?
Opublikowano
Witaj dzisiaj sprawdziłem wszystkie bezpieczniki wszystkie według próbnika były dobre ale wymieniłem wszystkie i wsiadłem do samochodu i zalogowałem o dziwo kluczyk. Jedynie z pilota nie zamykają się drzwi kierowcy podejrzewam , że to pierdoła pewnie tygielek plastikowy czy coś. Bo kluczem w drzwiach normalnie wszystkie zamykają się i otwierają.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

Szukałem na różnych forach i nic nie znalazłem. Problem dotyczy centralnego zamka w x5 e53 2002. Pilot w kluczyku nie działa (co ciekawe otwieranie tylnej klapy działa ale całej reszty nie), nie działa też zamykanie od środka (guzik przy awaryjkach) i po zamknieciu nie mruga dioda alarmu. Wszystko się zaczeło po rozładowaniu akumulatora do zera. Jakieś sugestie co sprawdzić albo jakieś namiary na bystrego elektryka w warszawie (i okolicach)?