Skocz do zawartości

Skrzynia automatyczna - 2.0 8HP przebieg prawie 300 tys

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Mam najechane prawie 280000 km i olej w skrzyni automatycznej nie był wymieniany. Skrzynia chodzi ok ale.chcialbym jeszcze tym autem pojeździć i teraz nie wiem. Podobno wymiana dynamiczną odpada z racji przejechanych km. Serwis uważa że jest szansa w przypadku gdy jest takie przebieg że różne opiłki i drobinki mogą się uwolnić przy takiej wymianie i jeżeli no uszczelnialy jakiś element doprowadzi to do rozszczelnienia dlatego wymiana dynamiczną tylko na moją odpowiedzialność bez gwarancji zrobią.

Pytania:

Czy taki przebieg skrzynki jest faktycznie tragiczny ?

Czy wymienić olej metoda standardowa bo przecież na pewno stary jest już zajechany przy takim przebiegu ?

Czy diagnostyka skrzyni coś może wykryć czy bez rozbierania i zlania oleju nic raczej nie da się powiedzieć ?

Podobno jak się rozleci koszty lecą w około 10000 więc nie zbyt miło :(

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Te skrzynie używane są tanie bo się nie psują, więc wymień olej i tyle. Tak jak zaleca ZF czyli metodą statyczną.