Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich. Wpadam tu z juz znanym problemem 530xi skrzynka rozdzielcza. Moja jest z silnikiem nastawnym ktory ma metalową zębatke... od czego zaczac nie dziala naped na 4 kola i jest choink na desce... prosze o informacje co tam pada i czy mozna dokupic czesci .... chcialbym sam naprawic te czesc... prosze o pomoc
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Hej, miałem podobny problem , w trakcie jazdy choinka n desce rozdzielczej. Pierwsza myśl to że padł rozdzielacz podjechałem do mechanika i po sprawdzeniu brakowało ponad litr albo i więcej(nie pamiętam dokładnie) oleju w skrzyni rozdzielczej. Może komuś ta informacja się przyda . Ciau
Opublikowano
Hej, miałem podobny problem , w trakcie jazdy choinka n desce rozdzielczej. Pierwsza myśl to że padł rozdzielacz podjechałem do mechanika i po sprawdzeniu brakowało ponad litr albo i więcej(nie pamiętam dokładnie) oleju w skrzyni rozdzielczej. Może komuś ta informacja się przyda . Ciau

Tam litr wchodzi :D ale fakt - trzeba wymieniacz olej !

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

0x5463 5463 Bruch Mechanik

0x54C6 54C6 Ölverschleiss

0x55C3 55C3 VGSG-Allrad-Notlaufregelung aktiviert. Keine DXC Sollmomentenvorgabe.

A tak wyglądało po usunięciu błędów

5f39

http://i.nfhost.me/images/2018/11/27/Screenshot_20181127_113552.jpg

Z tego co wiem łożysko się wysypalo

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
Juz wszystko smiga powlozeniu skrzynki trzeba bylo skalibrowac silnik nastawny . Wymiana pompy oleju i lozysk igielkowych pomogla