Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Od kilku miesięcy doświadczam dziwnych problemów z Bluetooth w Combox-ie. Przez większość czasu działa normalnie, ale czasami zdarzają się takie sytuacje:

1. Pomimo połączenia z telefonem i puszczeniem muzyki na ekranie odtwarzacza nie pojawia się pasek postępu. Muzyka leci, ale nie da się nią sterować - pauzować lub zmieniać utwory z poziomu samochodu

2. To samo co wyżej, ale muzyka nie leci

3. Połączenie jest zrywane na kilka sekund - ekran wraca do wyboru źródeł dźwięku, po chwili łapie połączenie ponownie i muzyka znów leci

4. Najdziwniejsza sytuacja - zdarza się najczęściej, ale impakt jest największy. System zachowuje się jakby piosenka była przewijana - muzyka leci przyśpieszona przez kilka sekund, następnie leci normalnie ale od tego czasu audio strasznie trzeszczy. Nie pomaga zmiana utworu, rozłączanie i ponowne połączenie telefonu, przełączenie na inne źródło dźwięku i z powrotem. Żeby naprawić ten problem muszę zatrzymać samochód, zgasić silnik, wyjąć kluczyk i uruchomić ponownie - w skrócie całkowicie wyłączyć komputer.

Czy spotkał się ktoś z Was z takimi problemami? Da się to jakoś łatwo naprawić, czy też trzeba odsyłać Comboxa do jakiegoś serwisu lub wymieniać na innego?

Próbowałem zaktualizować komputer, ale nie udało mi się powiązać aplikacji BMW Connect z numerem VIN, a gdy zadzwoniłem na pomoc techniczną BMW zostałem poinformowany że mogę co najwyżej zaktualizować Bluetooth, ale do tego potrzebuję mieć 7 dodatkowych pakietów wyposażenia (niestety nie pamiętam już kodów, zresztą nawet nie byłem w stanie znaleźć czym jest połowa z nich).

• 6 lat później...
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...