Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam .Od niedawna jestem posiadaczem BMW f11 2.0D z 2014 r przy zakupie auta widziałem że świeci się kontrolka ciśnienia w oponach. Mimo wszystko zakupiłem auto bo wiem że czasami wystarcza reset ustawień .Dokonałem resetu auto wczytało ciśnienie i podało temperaturę opon wszystko niby było w porządku .Przyjechałem do domu i po ponownym uruchomieniu auta ponownie wyrzuciło błąd .Konkretnie brak możliwości kontroli powietrza ,ponowny reset rdc i wszystko działa do ponownego wyłączenia stacyjki .Mam opony zimowe 17" 225/55 taki wymiar jaki powinien być.Co mogę dalej z tym robić ? Czy ktoś miał taką przygodę z czujnikami ?
  • 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jet wiele przyczyn i ludzie miewaja przygody z czujnikami. Podjedz do kogos kto ma urzadzenie do ich „kalibracji” niestety nawet dobrzy wulkanizatorzy nie potrafia ich urzywac. Wiec mozesz tez porozumiec sie w aso za jakas chrzescijanska kwote sprawdza Ci co jest przyczyna i to jest najlepsza opcja. Zrobi to bawet doradca.
Opublikowano
Jet wiele przyczyn i ludzie miewaja przygody z czujnikami. Podjedz do kogos kto ma urzadzenie do ich „kalibracji” niestety nawet dobrzy wulkanizatorzy nie potrafia ich urzywac. Wiec mozesz tez porozumiec sie w aso za jakas chrzescijanska kwote sprawdza Ci co jest przyczyna i to jest najlepsza opcja. Zrobi to bawet doradca.

Byłem napełnić koła azotem i błąd wywaliło ponownie .Czy przypadkiem w bmw nie jest jak renault że koła są ściśle przypisane ? Wulkanizator mi mówił że w renault koła są przypisane przód i tył i jak się zamieni kolejność wywala błędy .

Tak mnie naszło teraz że może poprostu sprzedający założył koła na pałę z czujnikami które się nie komunikują z autem .Kupiłem auto na kołach 17" i już na początku wywalał błąd .Jak sprawdzić jaki typ czujnika potrzebuję ?