Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Posiadam E92 335xi, niestety trafiła się mina i jest konieczność wymiany silnika. Mam kilka pytań odnośnie tego:

-Czy silnik od anglika będzie pasował p&p?

-Na co zwrócić uwagę przy zakupie nowego silnika i gdzie najlepiej go szukać, by znowu złomu nie kupić?

-Czy do auta z usa będzie pasował silnik z auta eu?

-Czy poza smokiem i miską olejową są jeszcze jakieś różnice w silnikach? Czytałem, już gdzieś, że do aut z napędem xdrive jest inaczej skonstruowana miska olejowa i smok. Pytanie czy coś jeszcze?

-Czy po wymianie silnika trzeba będzie przeprowadzić jakieś kodowanie/adaptację bądź inne?

Opublikowano

Silnik mając na myśli sam goły słupek:

1. Tak

2. Wszędzie gdzie się da

3. Sprawdź na ETK

4. Nie. Ewentualnie podstawowa kalibracja.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

w anglikach sa takie same silniki

misa na pewno inna smok nie wiem

jak przełożysz tylko blok i głowicę czyli słupek to trzeba skasować adaptacje mieszanki przepustnicy itp

jak kompletny silnik to musisz wpisać do ecu numery wtryskiwaczy i skasować adaptacje

najlepiej szukaj anglika którego da się jeszcze odpalić podłączyć kompa jak już wyjęty to tylko kompresję w sumie mozesz zmierzyc jak sprzedawca pozwoli wykręcić świece