Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam. otoz mam taki problem. xenon swieci normalnie lecz sie nie poziomuje i nie skreca zero reakcji. nie wiem czy to ma cos wspolnego ale spryski tez nie dzialaja. auto ogolnie bylo po wypadku i jak moge sie domyslac lampy byly zmieniane. w inpie zadnych bledow odnoscnie swiatel nie ma. oraz wchodzac w inpe nie mam wgl dostepu do swiatel, zadnych opcji. czy to ma cos w spolnego z kodowaniem lamp? i ze przypadkiem nie zostaly zakodowane tak samo jak spryskiwacze??
Opublikowano
tez tak wlasnie mi sie wydaje. wchodzilem w inpe i wszedlem w jedna opcje nie stety nie pamietam jak sie ona dokladnie nazywala i wcisnalem test i zrobilo mi test wszystkich swiatel a aucie i przednie tez sie ruszaly gora dol i na boki wiec silniczki sa napewno sprawne.
Opublikowano
tez tak wlasnie mi sie wydaje. wchodzilem w inpe i wszedlem w jedna opcje nie stety nie pamietam jak sie ona dokladnie nazywala i wcisnalem test i zrobilo mi test wszystkich swiatel a aucie i przednie tez sie ruszaly gora dol i na boki wiec silniczki sa napewno sprawne.

Za skrecanie soczewek odpowiadają moduły skrętu są pod lampami, ale jak robiłeś test i wszystko działa to pozostaje prawidłowo zakodowac :wink:

Opublikowano
w takim razie szukam kogos od kodowania i bede dzialal. dzieki wielkie za podpowiedzi dam znac jak bd po kodowaniu czy wszystko gra.

pozdro

Jasne daj cynk jak będziesz po czy wszystko ok

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
w takim razie szukam kogos od kodowania i bede dzialal. dzieki wielkie za podpowiedzi dam znac jak bd po kodowaniu czy wszystko gra.

pozdro

Udało się? Mam podobną sytuację lampa poziomuje zero błędu lecz lewy xenon świeci max w lewo i nie porusza się przy skręcie.

Opublikowano
niestety ciagle to samo. okazalo sie ze ten uchwyt od poziomowania byl przykrecony odwrotnie az prawie soe polamal ale po zrobieniu i wykasowaniu bledow poszly swiatla do gory na dol i dalej stoja w przyszlym tyg auto jedzie do goscia od kodowania i ogolnie ktory siedzi w temacie i zobaczymy co dalej. z racji ze auto jest ze stanow i przod byl skladany moze ktos cos pomieszal i nie zakodowal dobrze. zobaczymy w przyszlym tygodniu.
  • 5 tygodni później...
Opublikowano
witam niestety w moim przypadku zawinili mechanicy specjalisci którzy skladali to auto. lampy przod 2009 rok tyl 2011 a wszystkie moduly od 2007 dokladnie nie wiem o co chodzilo z tymi modulami ale nie dalo sie zakodowac tych lamp. obecnie wszystkie moduly wymienione no i wszystko pieknie dziala :) koszt 1600 zl wszystkie moduly plus robota :/