Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam kupiłem ostatnio migacze led w błotnik po zamontowaniu działa pięknie łądnie wszystko ale zauważyłem że przy odpalaniu auta mrugają z 6 razy bo sprawdza je can bus i pytanie teraz czy żeby się tego pozbyć trzeba by wlutować rezystor jakiś czy coś innego ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A nie łastwiej wykodować sprawdzanie uszkodzenia żarówek? Zrobisz to czymkolwiek. Może być NCSExpert, może być CARLY i po problemie. Dziś u siebie w e87 wyłąćzałem sprawdzanie na wstecznym, bo wsadziłem LEDy. Błąd się nie wyświetla, ale błysakały. Robiłem CARLY, bo zajmuje to dwie minuty.
  • 1 rok później...
Opublikowano
Odświezam temat. Zakupiłem żarówki Led PY21W do kierunkowskazów do e60 przed lift. Żarówki posiadają canbus + stabilizator wg. ogłoszenia przez sprzedającego. Błąd żarówki nie wyświetlił się na zegarach. Ledy świecą ładnie z normalną częstotliwością lecz niestety po wył. Led co jakiś czas sobie błyskaja. Wiem że to wina can-a który sprawdza obwód elektryczny pojazdu i diagnozuje spalona żarówkę. Moje pytanie czy dodatkowy rezystor załatwi sprawę czy trzeba wykodować na którym się zupełnie nie znam. Czy jest ktoś z woj. Śląska który by to ogarnął. Za pomoc serdeczne dzięki.