Skocz do zawartości

730d Rozsprzęgla skrzynię

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pomocy!!! Mam problem ze skrzynią biegów w swojej F01 przed lift 3.0 D. Podczas normalnej czytaj delikatnej jazdy wszystko jest ok. W momencie kiedy wciskam gaz do oporu przy zmianie biegu na wyższy rozsprzęgla mi skrzynię wygląda to tak jakby była na N obroty oczywiście wkrecają sie na maxa oczywiście wtedy puszczam gaz i już po sekundzie wszystko jest ok czyli po tym jak obroty trochę spadną skrzynia zaczyna dalej pracować w normalny sposób.

Najczęściej przy zmianie z 4 na 5.

Zaczyna to się robić niebezpieczne a nikt nie wie o co chodzi.

Dodam że jestem świeżo po wymianie oleju i adaptacji.

W Was ostatnia nadzieja.

Opublikowano
Czy to nie bedzie slizgajacy sie konwerter? Tak strzelam troche. Przejechal sie jakis spec od skrzyni tym autem?
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Jak się przesiadlem z F11 z 8 biegowej skrzyni na F01 z 6 biegowa skrzynia to od razu miałem wrażenie, że właśnie się ślizga sprzęgło. Zero błędów i gość od skrzyn nic nie widział w tym złego. Musiałem i tak zrobić mechatronike skrzyni i kazalem zapobiegawczo wymienić konwerter. Efekt pozostał ten sam. Jak chce gwałtownie przyspieszyć z wyższych biegów to tak te obroty jak szły nieproporcjonalnie do prędkości. Można odnieść wrażenie jakby się ślizgalo sprzęgło.