Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam przepraszam że znów zaczynam pewnie jak ze wszystkim znany temat ale jestem w kropce i na szybko muszę znaleźć rozwiązanie dzisiaj jechałem do Hamburga i przed samym miastem zgubiłem przyspieszenie wiem że może to być konwerter lub potrzebna nowa adaptacja skrzyni ale byłem tuż przed wymianą oleju i filtru a dzisiaj już jestem załamany mianowicie

Już wcześniej czułem mocne szarpnięcia przy zmianie biegów nie działa w ogóle tryb manualny a dzisiaj dojeżdżając do Hamburga chciałem zredukować przy wyprzedzaniu i nagle strzał obroty na max i wywaliło błąd na blacie problem z transmisja czyli ze skrzynią jakoś dojechałem ale tak jak by się sprzęgło ślizgało ledwo ledwo się rozpędza tylko biegi do przodu a bieg wsteczny bez problemu jak gdyby nigdy nic wiecie co jest do wymiany lub do roboty ? Jestem nowym posiadaczem tego modelu jestem mechanikiem tylko muszę na szybko postawić diagnozę aby wyeliminować usterkę bardzo proszę was grupowicze o pomoc bo nie będę miał jak do pracy dojeżdżać :(

Opublikowano
Pierwsze co to diagnoza reingoldem , lub inpa , tak zdiagnozować nikt nie potrafi .....
Opublikowano
Pierwsze co to diagnoza reingoldem , lub inpa , tak zdiagnozować nikt nie potrafi .....

Wstałem rano zrobiłem adaptacje pedałem błąd już nie wyskakuje na desce i auto normalnie rusza puki na razie wsiadam w auto i jadę do pracy podłącze pod kompa zobaczę co mi wyskoczy , dzięki za odpowiedź :)