Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy w F30 występuje problem z przepalaniem/matowieniem odbłyśników? Zauważyłem, że moje lampy za słabo świecą i nie wiem czy to wina starych (nie wiem ile czasu już żyją) palników czy luster. Zacznę od kupna nowych palników i z tym się wiąże kolejne pytanie: jak zarejestrować kompie palników. Wiem, że trzeba jakś, bo już w E46 jak zmieniłem to miałem błąd o którym się dowiedziałem w serwisie, bo nie były zakodowane.
Opublikowano
Albo moje posty są niewidzialne, albo to forum poległo...
Opublikowano
Czy w F30 występuje problem z przepalaniem/matowieniem odbłyśników? Zauważyłem, że moje lampy za słabo świecą i nie wiem czy to wina starych (nie wiem ile czasu już żyją) palników czy luster. Zacznę od kupna nowych palników i z tym się wiąże kolejne pytanie: jak zarejestrować kompie palników. Wiem, że trzeba jakś, bo już w E46 jak zmieniłem to miałem błąd o którym się dowiedziałem w serwisie, bo nie były zakodowane.

Słabo świecą bo takie masz lampy. Majstrowanie przy nich nic Ci nie da.

A to z tym... "kodowaniem" to jedna z większych bzdur jakie ostatnio słyszałem/czytałem.

Opublikowano

Słabo świecą bo takie masz lampy. Majstrowanie przy nich nic Ci nie da.

A to z tym... "kodowaniem" to jedna z większych bzdur jakie ostatnio słyszałem/czytałem.

Kodowanie właściwie rejestracja też mnie zdziwiło zwłaszcza, że to było E46, ale fakt, że był błąd xsenonów jest niezaprzeczalny, bo sam widziałem:) a wszystko działało; poziomowanie; spryskiwacze itp.

Ale to chodzi o taki zabieg jak z akumulatorem w F30 jak się zmieni trzeba coś w komputerze zarejestrować... (w tym wątku wspominali: https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=163&t=329406&p=2411430&hilit=akumulator#p2411430)

A co do

Słabo świecą bo takie masz lampy
to mnie posmutkowałeś. Fabrycznie są słabe od nowości? Możesz rozwinąć? Zawsze w BMW byłem dumny ze swoich lamp. Tutaj generalnie kąt świecenia (szeroko) jest znakomity, ale coś słabo z jasnością. Soczewki wydają się czyste, ale nie zaszkodzi wyczyścić. Do regeneracji boję się dawać, bo mam doświadczenia pewne... Lampa ojca Focusa MK3 pojechała na zabieg i po regeneracji ledwo się zmieściła na miejscu tak ją na gorąco otwierali, a później sylikonowali, że mocno spuchła... A świeci niewiele lepiej jak nie tak samo...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć,

Korzystając z okazji, że mamy już temat dotyczący xenonów to wcisnę się ze swoim pytaniem. :wink:

Orientujecie się ile kelvinów mają oryginalne palniki? (F31 z 2013 roku)

Nie chciałbym żeby barwa palników po wymianie gryzła się z ringami.

Teraz wygląda to b dobrze bo ringi i xenony mają identyczną barwę i nie chciałbym tego zepsuć.

Z góry dziękuję za pomoc!

Pzdr

BMW F31 320d ED (N47T) - Mobil 1 ESP 5W-30 + AR9200

BMW F20 118d (B47) - MOTUL 8100 X-CLEAN+ 5W-30

Opublikowano
Dzięki :wink:

BMW F31 320d ED (N47T) - Mobil 1 ESP 5W-30 + AR9200

BMW F20 118d (B47) - MOTUL 8100 X-CLEAN+ 5W-30