Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam do kolegow pytanie siadły mi półosie z tyłu. Stukaja raz razem raz na zmianę, pękły takie metalowe poescienie przy przegubach zewnetrznych i smar wylal sie i kicha, nowe całe polosie to cena kosmos. Miem ze trzeba szukać po nr bo roznice w rowkach i grubodciach sa. Znalazłem dwie ale uzywki, na ebay znalazłem same przeguby na te półosie i pytanie czy sie wymienia przeguby czy nie, bo w aso nie ma przegubow tylko całe półosie

PS. Kurcze nigdy haka nie było, zadnych cieżarów tylko rodzina, zadne tereny i ciagle tylko trasa i połosie dwie siadaja po 150tys. Masakra

Opublikowano

Ja u siebie wymieniałem po 200 tyś. i to całe półosie na używane. Jak masz samochód z dokładanym hakiem, nawet na serwisie, to masz normalny most i półosie tzw. cienkie. Jak masz konfigurowane auto na etapie produkcji pod ciągnięcie przyczep to masz most i półosie wzmocnione tzw. grube. Tak mi kiedyś wytłumaczyli na serwisie i tak właśnie szukałem.Znalazłem od 4.8. Nie pasuje tylko od 3.0sd.

https://www.bmwstore.pl/pl/katalog/produkt/8609838-walek-przekazania-napedu/i50267/kL/sA/r2008/m01

Opublikowano
Tak dokładnie to sa te, wlasnie chciałem zregenerowac tylko czy da sie bo nigdzie (ebay.de) nie znalazlem samych przegubow, no chyba ze wymontowac połosie ściągnąć przegub i szukac według rozmiaru?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Narazie sie nie skonczyła bo szukam czesci, pewnosc bede miał jak zdemontuje połosie i policze ile ma ząbków i jaka srednica to wtedy jest szansa z niemiec zamówic same przeguby w cenie 830zl/szt. Lub czekac jak cos sie pojawi na alledrogo z tym samym nr czesci ale jak narazie tylko jedna używka, bo w aso 4200 za jedna półos.

Co dziwne jest, co pare dni przestaje stukac i na kilka dni cisza albo stukaja na zmiane a nastepnego dnia razem. Dodam ze jak jest cisza to sa wyczuwalne wibracje tylnej osi tak ponad 110km/h wzywż

• 4 tygodnie później...