Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem gdy jade 120 auto wpada w wibracje czy mam gaz w podlodze czy nie, przy wyższych prędkościach trzesie mi autem ale tylko gdy mam gaz w podłodze gdy zdejme noge z gazu przestaje telepac przy 160 telepie niemiłosiernie. Mechanik mówił ze to wina krzywych felg ale nie wydaje mi sie bo jak by były krzywe to bilo by chyba caly czas, felgi 18. Dodam ze podpora walu i dwumas wymienione jakies 50 tys temu. Czy ktos spotkal sie z takim przypadkiem? Wydaje mi sie ze to znowu sprzęgło z tego powodu że na zimnym silniku przy ruszaniu bez gazu czuc delikatne szarpanie lecz bardzo sporadycznie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jedź sprawdź te felgi. To najtańsza opcja i bardzo prawdopodobna. W zależności o tego co jest z tymi felgami różnie to wygląda. Ostatnio w e46 miałem że przy 130 telepało. Powyżej 140 spokój i dopiero powyżej 170 wracało. Fele wyważone i spokój. Zaczniesz kombinowaç jak to nie pomoże, szczególnie że z wypowiedzi wnioskuje, że ostatnio tego nie robiłeś.
Opublikowano
Wywazalem kola ostatnio jak oleje wymienialem i wtedy znajomy mi powiedzial ze jak dla niego te kola sa krzywe. Podjade do ludzi co zajmuja sie prostowaniem felg zobacze co oni powiedza. Zastanawiam sie tylko dla czego telepie jak mam gaz w podlodze a jak zdejme noge z gazu to przestaje ale tylko powyzej 120 bo jak jade 120 noga z gazu i nadal telepie
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Bicie zlikwidowane, a przyczyna tego bicia byly wywalone łożyska macpersona po ich wymiaie bicie ustalo. Lecz mam problem, wykrecajac wahacze by wyciagnac amorka odpielem czujnik poziomowania ksenonow(i nie zwrocilem uwagi jak byl zalozony) swiatla swieca lecz nie mam pewnosci czy dobrze go zalozylem bo mozna go ustawic zeby to plasitkowe cieglo bylo z przodu albo z tylu. Czy mogl by mi ktos podeslac zdjecie jak ma to u siebie zalozone w jedynce bo nie znalazlem zadnego zdjecia nidzie jak to ma byc. I pytanie czy swiatla powinny poziomowac sie po kazdym odpaleniu auta?