Skocz do zawartości

Bicie kierownicy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, od dłuższego czasu walczę w swoim iksie z biciem kierownicy. Już mam cale zawieszenie wymienione, tarcze (z przodu OEM, tył ate i klocki przód tył textar), łącznie z nowym konwerterem w skrzyni automatycznej plus zregenerowana skrzynia i dalej mam pojawiająco się znikające bicie kierownicy. Dodam ze wyważanie kół nie ma na to bicie żadnego wpływu. Raz ono się pojawia raz znika a ma to miejsce tak przy 100-110 km/h. Mechanik sam szuka. Nawet półośkę całą z przodu wymieniłem bo były opiłki metalu ale to bicie dalej jest i czuje, że nie pochodzi ono z układu zawieszenia a z układu kierowniczego, bo jak tylko skręcę koła lekko na trasie to na chwilę, czasem całkowicie, to bicie ustępuje. Dodam, że przekładnie kierowniczą mam zregenerowaną i nie ma na niej żadnych luzów. Łożyska z przodu też są nowe. Oprócz tego ten krzyżak kolumny kierowniczej też mam zregenerowany. Nie wiem może coś jeszcze jest w tej kolumnie kierowniczej? Bo ja już totalnie nie mam pomysłu. Poza tym tak jak napisałem, bicia te raz występują raz nie tak jakby coś wskakiwało/wyskakiwało z jakiejś zębatki albo cholera wie co...
Opublikowano
Może masz wybuloną oponę ale dopiero wybula ją przy wyższych prędkościach. Spróbuj założyć inne gumy na przód?
Opublikowano
Felgi masz oryginały?Może za duża jest różnica w średnicy otworu felgi a miejscem jej osadzania na piaście. Takie moje przemyślenia ponieważ miałem podobny przypadek w innym samochodzie i to był winowajca.Bicie pojawiało się właśnie powyżej 110km/h. Też sprawdzałem tarcze,klocki,zawieszenie,wyważałem koła parę razy.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.