Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, zaczęło się od tego ze nie można sterować prędkością dmuchawy z tylu ( z przodu wszystko działa prawidłowo) wiec pomyślałem ze pewnie panel sterowania klimy z tylu, okazało się ze jednak nie. W takim razie pewnie tak zwany jeż wiec rozebrałem cały tunel środkowy żeby dostać się do dmuchawy od tylnego nawiewu, no i po wymianie nadal nic . Podłączyłem tester diagnostyczny gdzie są dwa błędy stałe E759 gdzie jest napisane dosłownie „Brak komunikatu( sterowanie klimatem pasażera przedziału 0x3F8) otrzymano automatyczna klimatyzacja z tylu nadajnika wbudowany automatyczny układ grzania i chłodzenia” oraz błąd E728 „ Brak komunikatu( tylne stratyfikacja 0x2D3)otrzymano wbudowany automatyczny układ grzewczy/klimatyzacja JBE nadajnika” Może ktoś to zrozumie :) . Tester to Foxwell z programem do bmw, ale chyba tłumaczony przez jakiś słaby translator :wink: Dmuchawa chodzi cały czas tylko na pierwszym biegu, z komputera sprawdzałem ze chodzi na pełnych obrotach. Na tą chwilę mam rozebrane pół auta i brak koncepcji co dalej.