Skocz do zawartości

[E46] Kontrolka airbag - czy to mata?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. W moim e46 pali sie kontorlka airbag. Po skasowaniu gasnie ale po jakims czasie na nowo sie oswieca. Sprawdzilem bledy inpą i oto co mi pokazała:

c4bfff6b5e8a9.jpg

Wychodzi na to ze uszkodzona jest mata fotela - czyli emulator zrobi robote. Pytanie tylko którego fotela? Pasażera? Dodatkowo w moim aucie mam fotele z anglika elektryczne - fotel pasażera jest na miejscu kierowc, czyli to ten ma padnieta mate?

I co oznacza ten drugi błąd? Tez po skasowaniu go nie ma a jak sie pojezdzi to sie pojawia.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

1. Mata zajętości fotela pasażera, jak masz fotele z anglika to pewnie przewód od maty jest luźny pod fotelem - wyłączyć matę przy pomocy ncs lub wpiąć emulator (nie zawsze dobrze działają).

2. Poduszka boczna pasażera z przodu (w drzwiach) - zdejmij boczek i sprawdź czy wtyczka dobrze siedzi i jest zapięte zabezpieczenie, jak wszystko ok to ściśnij trochę konektory oraz potraktuj wtyczkę kontaktem w sprayu.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.