Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich serdecznie, jestem tu nowy i to mój pierwszy post.

W czerwcu regenerowałem 2 wtryskiwacze, a 2 zostały wymienione na używane, sprawdzane na maszynie, w bardzo dobrym stanie (przynajmniej tak powiedział mi gość z serwisu, niestety nie mam wydruków z maszyny).

Robione to było przy okazji tego, że puściła uszczelka pod jednym wtryskiwaczem, to było spowodowane tym, co widać na zdjęciu. Gniazdo wtryskiwacza numer 4 jest wyrobione, natomiast po założeniu nowej uszczelki i tych naprawionych wtrysków wszystko trzymało, samochód nie dymił, nie było znaków utraty mocy, korekcje wtryskiwaczy też były w przedziale 0-0,8.

Dzisiaj sprawdziłem wtryski, zaraz po odpaleniu samochodu, gdzie silnik miał 22 stopnie i otrzymałem na 4 cylindrze wartość -3,5 a na reszcie -1-1,5 co nie wygląda zbyt dobrze. Silnik chodzi równo i nie ma żadnych objawów widocznych gołym okiem. Pytanie, czy po prostu na zimnym silniku nie mierzy się korekcji, czy może warto się zająć tą głowicą?

Pozdrawiam serdecznie.

23ddc06cc0d62.jpg