Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam ciężkiego pacjenta BMW e46 2.5 M54, silnik po swapie. Chodzi o przypisanie modułu EWS do vinu samochodu, czy ktoś jest mi w stanie pomóc czy da sie to zrobić na własną rękę? jeżeli nie to szukam osoby z okolicy Rzeszowa.!!

Teraz opiszę o co chodzi dokładnie. generalnie chodzi o to że dołożyłem nieszczęsne Xenony i mam błąd na desce rozdzielczej spalonych żarówek i po włączeniu zaczynają Migać.

Próbowałem wyłączyć sprawdzanie żarówek NCS z pomocą kolegi z forum yoshimura01 niestety bez skutku ponieważ nie mam oryginalnego modułu świateł i przy przejściu z opcji ZCS/FA f. ECU -> próbuje wybrać AKMB albo ALSZ i wyskakuje błąd. Jedynie w co moge wejść to KMB ale tam nie jestem w stanie wpisać FA. niżej wysyłam filmik którym sie wzorowałem

Niżej również daje Link do tematu Problem z Xenony utworzony przeze mnie gdzie koledzy próbowali mi pomóc z tymi xenonami

https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=69&t=343993

Próbowałem również przypisać Xenony za pomocą Diss i tam również napotkałem problem.

Uruchamiam DISe , wchodze w zakładkę Coding/Programing.

Następnie wchodzę po kolei: ZCS/FA Coding > e46 series > Retrofi i na tej opcji wyskakuje mi komunikat "The coding codes in the ews and kombi do not agree witch each other. please code the kombi " SC z błedu ---> http://wrzuc.se/i/5b3912fb804b1

Czy jest jakis inny sposób żeby ten temat w końcu ugryźć ?? proszę o pomoc !!

Opublikowano
Tak po prostu zrob to PAsoftem ogarnie bez problemu i przy okazij wylaczysz test zarowek w zegarach..
Bylo N42B20 rozum wrocil jest M54 /cisza i spokoj
Opublikowano
Okej, tylko powiedz mi czy Passoft ogarnie kabel K+DCAN i gdzie mogę pobrać działającego passofta i jaką wersje :>>
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Potrzebujesz inny kabel, program będzie na płycie.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Okej, zamówiłem kabel wraz z oprogramowaniem, odezwę się za parę dni jak mi dojdzie.

Jeżeli to możliwe to proszę o instrukcje jak za pomocą PASsoftu zaprogramować Xenony, z góry dzięki za pomoc !! :))

Opublikowano
Tak po prostu zrob to PAsoftem ogarnie bez problemu i przy okazij wylaczysz test zarowek w zegarach..

Witam, zakupiłem passofta z oprogramowaniem, tylko nie bardzo wiem jak wyłaczyć test żarówek na zegarach ?? i jak przypisac vin do ews:>>

Opublikowano
Witam przslij mi nr te. zadzwonie i ci wytlumacze bo jestem na urlopie i nie mam kompa przy sobie.Ale zrob scaning kompletny wejdz w zegary i masz tam zakladke codirung o ile dobrze pamietam wchodzisz i masz opisane opcje ktore ma licznik po prostu odznacz fistaszka w opcij chceck light.
Bylo N42B20 rozum wrocil jest M54 /cisza i spokoj
Opublikowano

Dobra wyłączyłem sprawdzanie żarówek, natomiast dyskoteka została migają cały czas, chyba trzeba będzie zawitać do elektryka :/

został jeszcze temat jak przypisać vin do EWSa :>>

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Panowie, nie chce zakładać nowego tematu więc piszę w tym poście. Chodzi dalej o migające xenony z racji tego że żaden elektryk samochodowy nie chce wziąć auta tylko są odległe terminy postanowiłem walczyć dalej i ustaliłem że jak włączam xenony i odpalam światła awaryjne lub kierunek prawy lub lewy Xenon przestaje pulsować, ktoś coś podpowie co to może być ??