Skocz do zawartości

Huawei p20 pro i nawigacja NBT bmw 4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam pytanie posiadam bmw 4 z 2014 kupiłem spiecalnie drogi telefon żeby wyświetlały mi się okładki w spotifay na ekranie i co według bmw powinno działać w rzeczywistości jak zwykle lipa czy ktoś miał już podobny problem? czy navi powinno się aktualizować pod nowsze telefony? jeśli tak to jak?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
Dzieki ale z tego co tutaj jest napisane to nie posiadają żadnej nowej aktualizacji po roku 2014.Czyki co żadnego updated nie było dziwne trochę
Opublikowano

Albo spróbuj ściągnąć aktualizację z głównej strony BMW

https://www.bmw.com/en/footer/software-updates.html

Jak zauważyłem tam jest dużo późniejsza wersja aktualizacji (na polskiej stronie jest UPD05011 a na głównej UPD09032)

Opublikowano
  • Autor

Oo kolego już się za to chwytam powinno zadziałać jak co to flaszkę wisze

Chociaż jak ja wpisałem swój VIN to mi znajduję UPD05074 a na Polskiej 2 wersje jedna UPD05011 a druga UPD05004

Opublikowano
  • Autor
Lipa wkładam do USB daje aktualizacje i wyświetla mi komunikat że plik jest nie zgodny z tą wersją .
Opublikowano

Mi samochód przyjał aktualizację ściągniętą ze strony głównej BMW.

Jeszcze jedno - polska strona bmw ma swoją podstronę z aktualizacją oprogramowania, a np. belgijska strona bmw po kliknięciu odsyła do głównej strony BMW.

Opublikowano
  • Autor

Nie nie żadnych przeróbek nie było auto z salonu.

A nagrywałeś plik na pendrive i jak formatowałes dałeś fat32 czy ntsf? Czy to obojętne ?

Opublikowano

Szczerze mówiąc nie zwróciłem uwagi na formatowanie, miałem akurat nowego pendriva.

Może być jeszcze taka ewentualność, że masz nowsze oprogramowanie. Znów próbowałem zaktualizować oprogramowanie i też uzyskałem komunikat, że nie jest odpowiednie do mojego samochodu.

Byłem ostatnio w serwisie i aktualizowali mi oprogramowanie mam 006.026.001. A w pliku dostępnym jest oprogramowanie 006.006.006 (patrz https://legacy.bmw.com/_common/shared/owners/bluetooth/pdf/Readme-UPD09032_en-en.pdf