Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Planuję wymianę wlotu powietrza (niektórzy mówią "kanał powietrza przedni"). Chodzi mi o część nr 51718268371 czyli ten dość sporych rozmiarów element z tworzywa, który siedzi pomiędzy zderzakiem a chłodnicą. Chcę wymienić, bo sparciały i częściowo pokruszyły się te plastiki (gumy?) które widać po podniesieniu maski (przy opuszczonej masce są schowane za nerkami). Nie wiem czy to ma jakiś wpływ na pracę silnika, ale wizualnie nie wygląda to dobrze. Mam zagwozdkę co trzeba zdemontować, żeby się do niego dostać? W jakiej kolejności demontować części? Ktoś z was to przerabiał? Czy przy okazji tej wymiany należy kupić dodatkowo jakieś spinki, zatrzaski, uszczelki itp. bo zamówiłem sam wlot nie nie wiem czy dobrze zrobiłem...

p.s. Z racji tego, że zapewne trzeba zdjąć zderzak, to przy okazji chciałbym zdjąć i pomalować Boll'em kratkę zderzaka (m-pakiet), bo choć kiedyś była czarna, to teraz już wyblakła od słońca.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tu wpisz 7 ostatnich znaków VIN i czytaj. Jest tu instrukcja do wszystkiego.

https://www.newtis.info/tisv2/a/en/

A jak potraktujesz tą krarkę opalarką to kolor jej nie wróci? Większość czarnych dekorów pod wpływem opalania ciepłym powietrzem wraca do oryginalnego koloru.