Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Od czasu zakupu auta (grudzien 2017) staram sie uporac z wibracjami/drganiami podczas jazdy.

Co zostalo zrobione:

1. Wyprostowane felgi.

2. Nowe opony.

3. Przy okazji naprawy mechatroniki kazalem dac nowy konwerter skrzyni.

4. Wywazony wal + nowa podpora.

5. Wymienione tulejki dyferencjalu.

6. Wymienione 4 tuleje tylnej belki.

7. Wymienione poduszki silnika (1 byla zerwana).

Wibracje wystepuje glownie miedzy 40-140 km/h. Podczas jazdy jak wrzuce skrzynie na N lub nawet wylacze silnik to jest tak samo. Wiec odrzucam wibracje ze strony silnika typu napinacz, kolo pasowe, itd.

Pozostaje ciagle do dalszej obserwacji:

- uklad zawieszenia,

- dyfer,

- polosie,

-....?

Czy ktos przerabial to w F01? Nie mam xDrive.

Wiem, ze duzo jest przypadkow w F10/F11 z 2.0D, sam to mialem w F11 :).

Dzieki za sugestie.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Ja zmagam się z takimi mankamentami w F07 3.0d bez xd

Wszystko tak samo jak u Ciebie wymienione i zrobione, nacieszyłem się 2 tygodnie że jest ok i z powrotem wróciły drgania i bicia masakra....

Ten samochód mnie dobija, sprzedaję go w cholerę bo jeszcze nigdy, przenigdy nie było z żadnym samochodem tyle problemów co z BMW.

Zobacz jeszcze może u siebie super fajne premium opony bo ja kupiłem Dunlop sport maxx GT i niestety od nowości po założeniu na wyważarkę zauważyć można było bicie promieniowe na 3 oponach. Złożona reklamacja oczywiście nie uwzględniona bo to przecież niemożliwe żeby ktoś wysłał wadliwe opony ;-) .

Pozdrawiam i życzę wytrwałości w tej nierównej walce jaką jest "konstrukcja" BMW czy to 7-emka czy to moja 5GT ;-) ja nie mam zamiaru do tego dziadostwa dokładać ani złotówki więcej, po prostu ręce opadają.

Opublikowano

Ja teraz licze, ze jak zmienie caly komplet kol z 19 na 18 to moze bedzie lepiej.

Ale tez juz mnie awaryjnosc doprowadza do szalu. Wspomaganie zaczyna chodzic ciezko, magiel podobno ma lekkie luzy (ale nie czuje tego). Jeden amor 3 tys :). Takze ten tego, czas na Lexusa, Toyote lub Honde :).