Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam silnik n52b30 w zakładce rav values zauważyłem nieprawidłowe dane gdyż auto kompletnie zimne a oto takie prarametry

156cb4c843edeac5gen.jpg

na przeciwko intake air temperature pokazuje 150 stopi a albo -25 i tak skacze po odpaleniu auta..moje pytanie czy to jest temperatura z przepływomierza?

kolejenjy parameter to engine temperature pokazuje 60 stopi a silnik zimny nie odpalany przez noc..nie wiem gdzie jest ten czujnik?

po odpaleniu auta nie wiele sie z parametrów zmienia ...generalnie gdy auto zimne dłużej kręci czasami gaśnie na zimnym nie wiem czy któryś parametr ma na to wypływ?

a5e457b244d5589cgen.jpg

33722ec3d87d02f4gen.jpg

prosił bym kogoś obeznanego o ewentualna podpowiedz

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie masz błędów przepływomierza? Często w n52 on sam jest ok a nie stykają konektory we wtyczce. Czujnik temperatury powietrza dolotowego jest w przepływomierzu. Czujnik temperatury płynu/oleju (nr 10) widać na schemacie:

https://www.realoem.com/bmw/pl/showparts?id=NE71-EUR-08-2005-E60-BMW-530i&diagId=11_3736

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
nie mam błędów przepływki ...czyli wygląda to na uszkodzony przepływomierz? wytyczka wygląda ok ...czyściłem przeplywke nic nie daje parametry sa caly czas takie same...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dziwne, że nie masz błędów.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.