Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, przymierzam się do wymiany silnika 2.d 163km na M62b44 problem z tym ze z swapem nie miałem nigdy odczynienia ale lubię wyzwania :D z tego co się dowiedziałem mogą być problemy z misa, a jeśli chodzi o elektronikę to doradzono mi żebym szukał silnika z x5

Pytanie takie czy robił ktoś z was jakiś podobny zabieg, a jeśli nie zawsze mile widziane jakieś porady i przemyślenia :)

Dodam ze autko z 2007 pre lci

Pozdrawiam.

Opublikowano
Coraz więcej takich swapow się pojawia w Polsce i jest to możliwe. Chociażby w Łodzi wsadzili 40d lub 50d do serii 1 e87. Są także projekty gdzie e30 jest połączone z 8 stopniowym automatem także wszystko jest możliwe. Mało kto się chce dzielić informacjami na ten temat bo na ogół ludzie na tym zarabiają duże pieniądze. Ogólnie to na bank musisz przełożyć elektronikę i dobrze ogarnąć układ elektryczny. Od samej strony mechanicznej moim zdaniem to pikuś. Trochę mierzenia, pasowania i fabrykowania nowych elementów i na bank zadziała.