Skocz do zawartości

Opony 245/40/19 i 275/35/19 do E60

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, przepraszam ze nie odnalazłem moze takiego samego tematu ale czas mnie goni i jutro musze kupic opony bo w piątek wyjezdzam i dlatego pisze nowy temat.

Znalazłem opony w dobrej cenie,z tym ze do e60 dedykowane opony na tyl sa 275/30 a chce zakupic na profilu 35,czy wszystko bedzie ok? bo w internetach jest wiele roznych odpowiedzi,inni ze beda problemy z dsc i abs a drudzy z kolei pisza ze wszystko bedzie ok. Dodam ze felgi na tyl maja et 18 i 10j.

Moze ktos ma takie opony i podzieli sie wrazeniami?

z gory dziekuje za pomoc!

Pozdro

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Chodzi o to że średnica między przodem a tyłem nie była większa niż 1% bo inaczej systemy wspomagające będą działały nieprawidłowo. 245/40/19 przód i 275/35/19 tył mogą być bo różnica to 0.52% tak że spokojnie mieści się w wytycznych BMW.
Opublikowano
  • Autor

Dzieki za odpowiedz,

mam juz te opony zalozone, tak jak klega napisał nie mam zadnych problemow z systemami wspomagajacymi ale niestety na kazdym dolku opony przycieraja o nadkola.

z tylu jest felga 10j i wydaje mi sie ze nawet jak zaloze 275/30 to tez moze obcierac, moze zalozyc weższą opone? co myslicie Panowie? jaka opone mozna na 10 calowa felge zalozyc?