Skocz do zawartości

E34 - kilka pytań dot. elektryki (szwankuje?)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

No i stało się. KUPIŁEM E34 525i!!!

Mam przy okazji pare pytań:

1- czy te modele (1994-95) mają fabryczny alarm? Kluczyki wszystkie oryginalne, ale zaden z podwojnym przyciskiem.

2- czy w przypadku swiecenia kontrolki Airbagu przez minute (nie przy kazdym uruchamianiu auta, co ktores tylko) oznacza to cos powaznego z tym systemem (wg instrukcji jesli cos jest nie tak, to swieci 5 min i np. mruga). Wszystko wskazuje, ze auto nie bylo bite.

3- czy po zamknieciu auta powinny sie swiecic klawisze szyb elektrycznych (w nocy to widac) - wszystko inne juz dawno wygasa?

4- czy normalne jest to, że po zamknieciu auta po chwyceniu klamki od strony kierowcy oswietla sie wnetrze? (z tego co wybadalem, do po kilku minutach od zamkniecia juz tak nie dzieje sie)

Podejrzewam, ze na niektore pytania bym sobie odpowiedzial po przejzeniu instrujcji, ale na razie nie mam czasu...

Pozdrawiam i dzięki!

nie ma starych BMW, są tylko zaniedbane...
Opublikowano

1 - nie wiem czy wszystkie, mam starszą a nie chce mi się szukać

2- nie wiem nie mam airbagu

3 - tak to normalne... za chwilę zgasną.

4 - to nienormalne... to znaczy że masz pewnie podgrzewanie zamka, jak pociągniesz za klamkę i przytrzymasz to za chwilę powinieneś zobaczyć, że lekko przygaśnie światło - włącza się grzanie zamka. Nie wszystkie to mają

I przestań podejrzewać, tylko do lektury... wielu ciekawych rzeczy się jeszcze dowiesz o swoim samochodzie (których po tym poście zakładam że nie znasz) :mrgreen:

Pzdr!

- to ja przepraszam! ...i znikł
Opublikowano

oktaw, dzięki!

Za lekturę się wezmę, muszę tylko wydrukować skany polskiej instrukcji.. Ale, że z natury jestem strasznie niecierpliwy, to zapodałem ten temat.

Pozdr!

nie ma starych BMW, są tylko zaniedbane...