Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich. Mam następujący problem. Szukałem wszędzie ale nie znalazłem takiego przypadku jak u mnie.

A więc do rzeczy:

Jestem posiadaczem BMW e92 320d z końcówki 2007r.

Samochód parkuje na posesji pod Jabłonia więc niestety autko jest narażone na uderzenia spadających jabłek.

Dlatego też w czasie ostatnich ulew przykryłem sobie maskę taką grubą plandeką.

Pierwsza noc nic się nie działo po drugiej nocy wstaje wyjeżdżam z podwórka a tu całe lampy zaparowane a wręcz oszronione od środka a do tego padły światła mijania (pierw jedno a po chwili drugie) co się wiąże z brakiem świateł długich.

Wieczorem tego samego dnia padły mi również kierunkowskazy ( nie wszystkie ).

Więc prędko do mechanika się udałem - diagnoza - moduł świateł - wymieniony i zaprogramowany. Wróciły kierunki i światła do jazdy dziennej ale xenony ani rusz. Także rozebralem auto w celu wysuszenia lamp po czym okazało się że było w nich pełno wody.

Przetwornice również zalane :-/ Rozebrałem wyczyściłem i wysuszylem wszystko. Przetwornice z innej lampy wrzuciłem ale też nic ( nie wiem czy sprawna ) Nic nie pomogło.

Teraz pytanie czy ktoś spotkał się z takim przypadkiem jak mój?

*Lampy wcześniej nie parowały aż do czasu ich przykrycia.

* Padły dwa xenony prawie w tej samej chwili ? ZARNIKI PRAWIE NOWE.

* Kupować NOWE przetwornice czy jest jeszcze coś co mógłbym sprawdzić przed zakupem.

// bezpieczniki całe moduł cały prąd jest ale świateł brak //

Dodam iż przy wymianie modułu okazało się iż do jednej lampy są zaśniedziale kabelki co zostało też naprawione.

Jestem nowy i zielony także proszę wybaczyć chaos w moim pierwszym poście :)