Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

posiadam x1 e84 06.2015 z samego końca przed zmianą na F.

Dołożyłem sobie tylne PDC dodałem Moduł PDC wg numeru najświeższy wszystko podłączone wg instrukcji retrofit dla tego modelu.

Dodałem $507 do FA, i niby wszytko było by ok ale należy zrobić jeszcze sg codieren na 2URAD - RADIO PROF - lecz ciągle wywala mi błąd coapi 2020. W tym module mogę zrobić tylko sg reset.

Wszystko robie kablem k+dcan i ncs, mam dateny świeże i ciągle jest ten problem. Inpa działa, kodowanie i dostęp do innych modułow też jest ok. Niby wszystko jest ok bo z tylnych głośników dochodzi dźwięk w miarę zbliżania się do przeszkody rozpoznaje lewą prawą stronę... ale na wyświetlaczu ciągle pokazuje na czerwono - tak jak bym już stał przy przeszkodzie i tak jest cały czas.

Czy to może być problem właśnie z sg codieren 2URAD ze nie da się zrobić?

Znalazłem kilka postów na zachodnich forach i większość pisała o problemie z kablem ale znalazłem też odpowiedzi że dało się zrobić sg codieren ale po zmianie na najnowsze Daten

Jeśli ktoś zna sprawę i wie że to nie jest problem, proszę o podpowiedź, jakich datenów użyć(link do pewnych baz będzie zbawienny), a jeżeli jest to problem kabla proszę o potwierdzenie.

Pozdrawiam,

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A vin jest prawidłowy w radiu ?

jeśli masz inny vin to opcja kodowania do serii jest zablokowana vin musi być taki sam jak w module komunikacyjnym

podeślij swój vin i FA (skopiowane z pliku NCSEXPER/WORK/ FA.trc otwórz w notatniku i podeślij mi na pw , lub na forum jak nie masz nic przeciwko pokazywaniu swoich danych publiczne , zobaczę gdzie jest problem

Opublikowano

Cześć,

Szczerze mówiąc nie pomyślałem o tak prozaicznej sprawie jak Vin

Dopiero wieczorem albo jutro będę przy aucie żeby coś podłączyć. Wtedy się odezwę.

Dzięki

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Całkowicie zapomniałem że napisałem ten post, Dzięki Din za zainteresowanie, widzę że jako jeden z niewielu naprawdę pomagasz bezinteresownie.. Tematu nie rozwiązałem, bo auto już w tym czasie było wystawione na sprzedaż miałem pilną potrzebę $$, a PDC sobie leżało od roku w szafie, postanowiłem włożyć aby zwiększyć atrakcyjność i żeby mi to PDC nie zostało, bo po co?! Tymczasem znalazł się klient i stwierdził że sobie to ogarnie. Więc odpuściłem.

Jeszcze raz Dzięki Din