Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Od już prawie roku jestem szczęśliwym posiadaczem BMW E46. Niestety parę dni temu w bagażniku rozlał mi się kanisterek z ropą, wyciekło około 3-4l ropy. Smród w aucie niesamowity. Ogólnie większość części które zostały zalane można wymienić lub po prostu da się je wyprać. Problem natomiast mam z tylną kanapą, mianowicie siedziskiem tylnej kanapy. Jako, że mam rozkładaną tylną kanapę, ropa dostała się pod siedzisko, i wsiąknęła w gąbkę. Zdjąłem z niej obicie, i wyprałem porządnie, udało mi się pozbyć ropy i smrodu. Natomiast gąbką jest ciągle nasączona ropą, i ciągle śmierdzi. I tu pojawia się moje pytanie. W swojej E46 mam M-pakiet, i ciężko jest dostać samą tylną kanapę. Czy jest możliwość kupna zwykłej kanapy z E46 (może być nawet brudna, byleby nie śmierdziała), ściągnięcia z niej obicia i założenia tego mojego (m-pakiet alcantara)? Nie jestem po prostu pewien czy ten wkład, gąbka, jest taka sama.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Możesz przełożyć same poszycie z kanapy z inną tapicerką, tylko musi być to samo nadwozie, ponieważ kanapy różnią się.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Dzięki za odpowiedź. Czyli spokojnie mogę kupić kanapę zwykłą standardową i tylko pobawić się z przekładaniem poszycia. A czy ma znaczenie w przypadku siedziska kanapy, że moja kanapa jest rozkładana? Czy siedzisko nie ma w tym znaczenia?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie ma znaczenia, oparcie tylko się różni, ale pamiętaj o tym, że jak masz touring to musi być z touringa.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.