Skocz do zawartości

Problem z wycieraczkami w e38!!! Czasem przestają działać..

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:8) jestem bardzo szczesliwy ,ze wreszcie spelnilem marzenie swoje kupujac bmw e38 730d 2001r.

posiadam to autko od niedawna i jestem bardzo z niego zadowolony lecz mam maly problem z wycieraczkami tzn.

w czasie ostatnich deszczy wszystko dzialalo ok i nagle przestaly dzialac na okolo 5-10min... :jawdrop:

pozniej wszystko bylo ok

ale wracajac po 4dniach pozniej do domu to samo ale na okolo 50min :jawdrop: :jawdrop: :jawdrop: wycieraczki zatrzymaly sie tak jak bym je wylacyl!!!

byc moze jest to spowodowane wymiana szyby w ASO -fus ale tam powiedzieli mi ze komputer nie wykryl zadnych nieprawidlowosci..oczywiscie 212zl w plecy i nic

zapytalem sie czy to wina czujnika deszczu ale powiedzieli mi ,ze nie!

poradzcie co moze byc przyczyna tej drobnej a za razem koszmarnej awarji :search: :cry2: :naughty:

a ja nie sprzedaje swojej 7ki.

odpowiem na kazde pytanie zwiazane z felgami,oponami.

Opublikowano

to nie wina przykreconych wycieraczek ... :nienie:

objaw tej awarji jest taki jak bym wycieraczki wylaczyl,wracaja na swoje miejsce i nic!!mialem farta ,ze za chwile...za parenascie min zadzialaly..

patrzylem w archiwum i byl juz taki przypadek.niestety prawdopodobnie bede musial dostac sie do silnikow ktore uruchamiaja wycieraczki..moze ktos wie jak to zrobic???w ktorym miejscu mam zaczac? :modlitwa: :modlitwa:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam !

Mam to samo w E39 kombi 1999 z sensorem deszczu.

Podczas jazdy przestają działać wycieraczki przedniej szyby oraz spryskiwacze przedniej szyby i reflektorów(tylna wycieraczka działa).Po jakimś czasie jak ruszę

dźwignią wycieraczek znów zaczynają działać.

Znalazłem na forum, że pomaga wyłączenie i włączenie stacyjki.

Przy następnym razie sprawdzę, lecz nie jest to docelowe rozwiązanie.

Może ktoś wie gdzie szukać przyczyny??

Opublikowano

witam

prawdopodobnie silniczek wycieraczki sie zawiesza...

ale to nie na 100%..

jak narazie wycieraczki dzialaja ale zawsze sie moga spiep..c w najmniej oczekiwanym czasie..

pozdrawiam :roll2:

Opublikowano

witam :|

a u mnie bylo tak,-padal mocny deszcz i jadac z zona tak sobie gadalismy .ze co by bylo gdybysmy nie mieli wycieraczek bo przed nami 1000km do zrobienia... :roll2:

i nagle wykrakalismy. :jawdrop: .wycieraczki zatrzymaly sie na miejscu,tak jak bym je wylaczyl,tyn.na swoim pierwotnym miejscu przy masce.. :cry2: :cry2: :cry2:

bylismy w szoku :jawdrop: :jawdrop: i zjechalem na pobocze.Ale nie pamietam czy wylaczalem silnik ..chyba nie ale moze..wyszedlem sprawdzic wszystkie bezbieczniki i wszystkom bylo ok!

troche sie zalamalem.. :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2:

wsiadlem do samochodu wlaczylem ,spryskiwacze dzialaly a wycieraczki nie!!! po chwili sprobowalem wlaczyc je i dzialaly..wracajac do Polski to samo..pojechalem do aso bo mialem wczesniej wyjmowana szybe i zapytalem sie co to???? skasowali 212zl :mad2: i nic powiedzieli ze komputer nie wykryl zadnych bledow...jmyslalem ,ze to czujnik deszczu ale podobno nic nie ma wspolnego ale na wszelki wypadek ten czujnik odlaczylem i podlaczylem bo pomyslalem ,ze moze kostka sie jakos zle ulozyla. :norty: ...a moze to silniczek wycieraczek..jak narazie sie nie psuja. :norty: :oops:

Opublikowano

Dzisiaj byłem u elektronika, który pracuje w ASO i wymienił mi przekaźnik wycieraczek, mówiąc że często padaja.

W mojej E39 znajduje się w puszce pod prawym filtrem pyłkowym.

Jest koloru beżowego. Jak na razie nie pada, to nie mam możliwości sprawdzenia.Pożyjemy, zobaczymy. :D

Opublikowano

miejmy nadzieje,ze bedzie ok, :cool2: :dance: :dance:

jaki koszt przekaznika? :?:

a gdybys znowu mial awarje daj znac! :!: :wink:

Opublikowano

Witam, ostatnio bylem zmuszony podjechac do ASO w Czechach gdzie wymienialem pompe paliwa.. Po zakupie mojej 7ki w czasie drogi gdy zaczelo padac przestaly mi dzialac wycieraczki. Stanely po prostu w pionie, pozniej znowu sie uruchomily i znowu przestaly dzialac. Spryskiwacze dzialaly jak chca..

Zapytalem sie przy okazji co to moze byc, mechanik odkrecil pokrywe od bezpiecznikow (ta wieksza) pod maska. Wzial lampke i pokazal mi (chyba) rozowy przekaznik od wycieraczek, na ktorym byly krople wody. Mowil, ze to dosc czesty przypadek... to by potwierdzalo takze wasze objawy.

Przekaznika nie wymienilem jeszcze ale zamierzam bo ciezko sie jezdzi bez wycieraczek :oops: