Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Może dziwne pytanie, ale czy można sprawdzić poprawność ( czy nie jest rozciągniety , w jakim jest stanie technicznym itd ) łańcucha rozrządu poprzez otwór wlewu oleju ( widać go tam częściowo ).
Na RTV znam się dobrze (moja branża ) lecz na samochodach, to jakby dziewica prowadziła blog o sexie :-)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Niestety nie.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A w rowerze sprawdzisz naciąg patrząc na zębatki??

Niestety nie da rady.

Opublikowano
A w rowerze sprawdzisz naciąg patrząc na zębatki??

Niestety nie da rady.

Nie polemizuję z odpowiedzią oczywiście. Spytałem ( pewnie naiwnie ) o to ponieważ dużą część łańcucha widać przez otwór wlewu paliwa i chyba można by łańcuch nacisnąć i wstępnie ocenić czy jest luźny.

Na RTV znam się dobrze (moja branża ) lecz na samochodach, to jakby dziewica prowadziła blog o sexie :-)
Opublikowano

Dla ścisłości - jeśli sprawdzasz przez korek i łańcuch jest luźny, to jest do wymiany.

Natomiast jeśli jest napięty, to niekoniecznie oznacza, że jest dobry.

Z mojego doświadczenia polecam auto osłuchać ze zdjętą górną osłoną silnika, zwłaszcza podczas jazdy.

Opublikowano
Dla ścisłości - jeśli sprawdzasz przez korek i łańcuch jest luźny, to jest do wymiany.

Natomiast jeśli jest napięty, to niekoniecznie oznacza, że jest dobry.

Z mojego doświadczenia polecam auto osłuchać ze zdjętą górną osłoną silnika, zwłaszcza podczas jazdy.

Dziękuję za odpowiedź. Mechanik pracujący w serwisie BMW powiedział,że jego zdaniem wszystko jest OK. Nalot 160kk.