Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jak w tytule - auto nie odpala na ciepłym silniku, a gdy temperatura silnika spadnie odpala bez problemu. Poniżej dołączam filmik gdzie zarejestrowałem ten problem. Słychać podczas odpalania „pyknięcie”, ale auto nie odpala. Z gory dziękuje za pomoc. Pozdrawiam :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W zeszłym tygodniu miałem to samo. Znaczy psuło mi się powoli. Najpierw pstrykał co jakiś czas po nagrzaniu. Po trzech próbach odpalał. Zimą nie było praktycznie problemu. Jak temperatury powietrza skoczyły powyżej 25 stopni coraz częściej pstrykał. Powyżej 30 stopni temperatury powietrza już nie odpalał wcale tylko pstrykał. Dałem go do regeneracji. Wyjęcie rozrusznika z silnika M47N to jakaś masakra, więc się nawet nie brałem. Chłopaki powiedzieli że padł automat. Naprawili i przejrzeli cały rozrusznik i teraz oali bez problemu.
Opublikowano
No dobra, w takim razie nie pozostaje mi nic innego jak oddać auto do mechanika. Zobaczymy jak to będzie. ;)