Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie wszystkich :)

Szukałem działu aby sie przywitać i nie mogę go znaleźć :(

Pewnie już był poruszany ten temat , lecz też nie mogłem go znaleźć nie wiem dlaczego :(

Problem mój jest taki że mam bardzo mokre dywaniki z tyłu po obu stronach z przodu jest wszystko okej nawet bardzo mokro tam mam :(

Jak by mógł mi ktoś doradzić jak sprawdzic odpływy z szyberdachu , lub jakies inne pomysły skąd ta woda jest tam wzieła:(

To jest moja pierwsza Becia :)

Dlatego też proszę was o pomoc.

Opublikowano
Cześć na dole masz odpływy pod drzwiami. Tak czy siak musisz ściągnąć tapicerkę z drzwi i sprawdź matę na drzwiach powinna być przyklejona na taką niewysychającą masę .Jeżeli nie jest doklejona to stamtąd ta woda.
Opublikowano
Jak myje samochód i otwieram drzwi z tyłu to od razu woda wylatuje z tych dziurek co jest na dole w dzwiach. A czy mógłbyś mi pokaz jakies zdjęcie podglodowe gdzie to moge znaleźć??
Opublikowano
Jak tak to na pewno woda wycieka spod tych mat ,nie mam w tej chwili jak Ci pokazać ale zrób tak .Ściągnij najpierw tapicerkę i będziesz widział na drzwiach taką naklejoną jakby piankę to one jest nie doklejona i z pod niej cieknie, sprawdź na całym obwodzie.Tu widać tę matę
Opublikowano

Czyli ta czarna mata co się tam znajduję delikatnie ją odkleić i na nowo ja przykleić??

Możesz mi powiedzieć na jakiej masie najlepiej to przykleić??czy tylko podkleić tam gdzie odchodzi??

Czyli to napewno nie będzie od odpływu z szyberdachu??

Opublikowano
Powinno być widać strużki po wodzie .Można też sprawdzić w te sposób że jedna osoba w aucie patrzy a druga np. karcherem myje i bez ściągania tapicerki powinno być widać.A jak już zlokalizujesz to u siebie takim środkiem uszczelniałem "BOLL" masa uszczelniająca do szyb np.Popatrz jeszcze tutaj to samo miał https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=72&t=89186
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.