Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jestem od paru dni posiadaczem bmw e 46 1.9 B

Gotuje mi wodę i wywala przez korek że zbiorniczka wyrownawczego wąż który idzie do zbiornika jest gorący Ale nie twardnieje temperatura na zegarze cały czas 90° i dym z rury czarny Ale nie gęsta jakaś chmura i olej też normalnego koloru więc raczej odpada uszczelka więc co to może byc ? Mial ktoś kiedyś coś podobnego ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nic dziwnego, że gotuje się woda skoro termostat ma temperaturę otwarcia 105 stopni, pion nie oznacza 90 stopni (nieprawidłowe dla tego silnika) tylko zakres 75-115 stopni.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Byłem u 4 mechaników każdy mówił że uszczelka mój zaufany mechanik znalazł 5 min czasu sprawdził i był połamany kruciec co idzie że zbiorniczka wyrownawczego do silnika i przy silniku było połamane i przez to złapał powietrza dlatego wywołało wodę nie wiem jak wstawić zdjęcie bo bym wam pokazał o co dokładnie chodzi Ale pewnie wiecie

Dziękuję za podpowiedzi !!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wrzucasz na hosting i bezpośredni link wklejasz między nawiasy po kliknięciu na przycisk "Img".

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Widzę jakieś drutowanie, na tym wężu nie ma oryginalnie skręcanej opaski, a i zatrzask, który to trzyma nie jest oryginalny. Jakieś masz wszystko w białym osadzie a śruby wszystko zardzewiałe a paski to ci zaraz pękną chyba:)
Opublikowano
Mam auto parę dni wszystko będzie robione doczyszczanie oryginalna opaskę sam rozmontowalem bo jakoś jej nie ufam i wolałem w ten sposob to zabezpieczyć