Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam problem z odpaleniem e65 750i problem objawia się raz na jakiś czas tzn bywa ze dwa miesiace jest ok ale bywa ze dwa razy dziennie nie jestem w stanie odpalić. Wsiadam, wkładam kluczyk naciskam przycisk start i nic się nie dzieje :cry2: wszystko się świeci, wszystko działa ale auto nie reaguje na przycisk odpalania. wysiadam, zamykam, otwieram,zamykam, robie system test i nic i tak czasem godzinę lub wiecej. zostawiam samochód wracam po pół godz i odpala jakby nic. błędów brak , objaw paskudny. miał ktoś taką akcję ? proszę o każdą pomoc :)
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witaj, rozwiązałeś swój problem z odpalaniem ?

Jeśli nie to proponuje wyciagnąć moduł IVM jest w podszybiu od strony pasażera pod filtrem pyłkowym odkręcić pokrywy i zlokalizować moduł IVM powypinać złącza wyciągnąć moduł rozkręcić i najlepiej dobrą lutownicą lub kolbą rozgrzać wszystkie luty ponieważ się robi zimny lut i nie przewodzi prądu,

Posiłkowałem się tym filmikiem

https://www.google.com/search?q=ivm+bmw+e65&safe=active&client=firefox-b&tbm=isch&tbs=rimg:CeZxuDLW96eXIjgEoRozLGJhBSOuzGXp2hX11OpXG-IldkKDqgSbTVHXDhl0k4qK1tfosFtmCc5c56iTDDZMjVAzRyoSCQShGjMsYmEFEXIReN7PExvCKhIJI67MZenaFfURhNSZZOh51YgqEgnU6lcb4iV2QhH7qY3GCvyNtSoSCYOqBJtNUdcOEZlUWcaIrqbgKhIJGXSTiorW1-gRS52ZAN6XgWsqEgmwW2YJzlznqBHdsyer0XlAQCoSCZMMNkyNUDNHESRBeWxmtQ5u&tbo=u&sa=X&ved=2ahUKEwi9utOvr8rcAhUSPFAKHcVfAqIQ9C96BAgBEBs&biw=1152&bih=563&dpr=1.67#imgrc=kf-InEL-zo2UEM:

Problem w tym że błąd jaki wskazuje komputer to Transmission malfunction/fault lub żadnego strzelanie jak by siadał cały aku wywalało stawiałem na rozrusznik a w serwisie mi powymieniali regulator napięcia świecę i aku koszt 2200 zł i problem powrócił po 3 dniach i juz nie pojechałem do niech sam zacząłem szukać na necie odpowiedzi

Pozdrawiam tel 792 653 120