Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem z podłączeniem radia na androidzie w mojej X5 E53 a mianowicie nie mam żadnych dźwięków. Mój sprzęt to XTRONS PD9753BL.

Wiem że w X5 nie jest tak że wpinasz kostki i działa.

• 1 rok później...
Opublikowano (edytowane)

Witaj kolego, mam pytanie czy udało Ci się ożywić dźwięk na Androidzie, i jeśli tak to podpowiesz w jaki sposób, osobiście domyślam się iż chodzi tu o ten nieszczęsny telefon, który jest zamontowany, i o te dwa piny w oryginalnej wiązce nr 10 i 11 których nie ma w radiu z Androidem. Pytam się bo mam ten sam problem, radio sprawne lecz nie w X5.

A może ktoś inny z forumowiczów przerabiał temat radia Android podłączanego w E53 zamiast radia Business z telefonem, to bym prosił o podpowiedź.

Dodam jeszcze jedno pytanie do tematu, bo jak widzę to na razie grobowa cisza, ale to nic, zatem do sedna,

czy moduł telefonu ma w sobie oddzielny wzmacniacz i czy wiązka od radia do głośników nie jest połączona z jakimś modułem, który to steruje czy idzie dźwięk z radia czy z telefonu, pytam się temu gdyż przy próbie sprawdzenia czy głośniki są dobrze podpięte, multimetr w rękę i mierzenie oporu, wychodziło mi iż tak jakby głośniki nie były podłączone, więc domyślam się iż coś jest po drodze co jest za to odpowiedzialne i do czego są potrzebne te dwa dodatkowe piny w złączu, po przetłumaczeniu opisu pinów wychodzi iż pin 10 - telefon stummschaltung - wyciszenie telefonu , a pin 11 - signal für telefon - sygnał do telefonu.

Edytowane przez Lindwurm