Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich szanownych forumowiczów. Mam taka sprawe. Posiadam w E36 alarm, przynajmniej tak mi sie wydaje.

Twierdze tak poniewaz jest zamykane z pilota w kluczyku. Po zaknieciu mruga kontrolka. Przy zamknieciu z kluczyka mrugaja kierunkowskazy (raz), ale nie ma przy tym zadnego dzwieku. Czy aby nie powinno cos pikac przy zamykaniu otwieraniu?. Jak wzbudzic ten alarm (uruchomic syerene).

Dodam jeszcze iz mysle ze ma alarm gdyz pod maską ma sygnał dodatkowy na kostke bodajze 3 pinową, w bagazniku puszke z białego plastyku zaraz obok amortyzatora wchodzi do niej kostka z 3 przewodami (czytałem ze to element alarmu ale nie wiem jaki), a pod maska mam mikrowłacznik.

Wchodziłem w ukryte funkcje komputera (mam najbogatsza wersje) i tam jest program ktróry zmienia ton sygnału zmieniałem to bo gdzies pisało ze to z alarmem zwiazane i nic. Moze ktos wie jak to uruchomic i czy moze jest wiecej ukjrytych programów w komuterze niz 21