Skocz do zawartości

Wycieraczki z przodu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej

Mam taki problem, dziś podczas jazdy stanęły w miejscu wycieraczki. Ruszając je ręką, wycieraczką od strony kierowcy można ruszać w dwie strony, wycieraczką pasażera tylko w jedną. Po przestawieniu ręcznie wycieraczki od strony pasażera i po włączeniu wycieraczek wykonuje ona krótki ruch. Ma ktoś jakiś pomysł?

FILM: Wycieraczki niemieckie 2 ( kino akcji ):

https://wetransfer.com/downloads/24c69a7d6504c2b303e77318c1bb523420180517110942/d5766f

Pozdrawiam i miłego dnia!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Hej, podobno to klasyczny problem... już było tam grzebane, jakaś śruba z nakrętką zamontowana, odkręciła się nakrętka. Zrobiłem bardziej januszowy patent i skontrowałem drugą, zobaczymy ile to pochodzi. Miłego dzionka!

tutaj miejsce usterki

https://ibb.co/jQ5t88

Opublikowano

Owszem, to klasyczny problem, ale nie powinno byc tam sruby i nakretki tylko "jablko" i kapturek na koncu ciegna, ktory wklada sie na "klik".

Ten kapturek sie w kazdej wyrabia, bo jest skierowany dnem na dol i stoi tam woda.

Najlepiej jest kupic nowe oryginalne ciegno i je wymienic (raptem okolo 5 dych w serwisie), ale skoro Twoje jablko juz ktos rozwiercil, to raczej bedzie ciezko. ;)

---------------------------------------------

Stereo install build progress - 40% (jest plan, kable leza, wzmaki wisza, sub juz gra, radio siedzi, slupki maja ksztalt, tweetery graja...)