Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej , moze moglby mi Ktos doradzic.

Jezdze bmw e 90 z 2005 roku, od jakiegos czasu swieci mi sie Przy starcie samochodu na czerwono kontrolka niskiego cisnienia oleju. Nigdy w trakcie jazdy lub dojezdzania do swiatel tylko przy starcie i zaraz gasnie. Auto nie Ma calej mocy tzn zanim dostanie kopa troche nim Szarpie. Cisnienie mierzone i niby wystarczajace. Miska olejowa byla odkrecana czyszczona czujnik olej i filtry wymienione smok wyczyszczony. Do tego wszystkiego widoczny olej w systemie chlodzenia tzn w zbiorniczku (Kawa z Molekiem)

Jestem tu nowa moze mial ktos podobna sytuacjie . Auto kupione rok temu wiec sama jeszcze Go nie znam.

Dzieki z gory;)

Opublikowano

1. Zrób test tlenków w zbiorniczku wyrównawczym.

2. Sprawdź chłodniczkę oleju pod podstawą filtra. Używana z wymianą i kompletem uszczelek to ok 300zl.

Opublikowano
A odnośnie szarpania to trzeba podpiąć auto pod kompa i sprawdzić przepływomierz i vanos czy jakichś błędów nie wyrzuca.
Opublikowano
I jak, dopatrzyles sie czegos? Bo inaczej to pewnie uszczelka...
Opublikowano

To raczej ta chlodniczka oleju:)

Jutro Jade Jeszcze do warsztatu auto nie kopci ani nic innego mu sie nie dzieje

Jutro bede sprawdzala jeszcze cisnienie oleju w trakcie jazdy co do tej kontrolki ktora sie ciagle swieci ze niby Go nie Ma

Wie ktos z was moze Ile cisnienia w barach powinno miec auto na postoju a ile w trakcie jazdy?

Podobno powinno podskoczyc o dwa Bary? Dzieki z gory

Opublikowano

Hej dzis mierzylam cisnienie oleju przy wolnych obrotach 0,5 bara czyli niby mniej niz minimum przy 4000 skoczylo na 3 bary. Do tej pory odkrecona miska olejowa, wymieniony czujnik i wyczyszczony smok. Chce rozebrac silnik zeby zobaczyc w jakim stanie sa te panewki bo boje sie ze Go zajade. Przy zmianie oleju bylo widoczne takie zloto jakby. Nie mam juz dalszych pomyslow do tego oleju. Kontrolka swieci sie tylko przy odpalaniu auta i gasnie i jakby Go troche czepie przy ruszaniu albo parkowaniu. W dodatku nie Ma pelnej mocy przy 150 ps mimo ze to w porownaniu do innych silnikow malo jest to juz czuc. Mozliwe ze to przez te panewki? Mial juz ktos cos podobnego i jakies rady moze?

Na kompie nie pokazuje zadnych bledow typu vanos ect.

Dzieki