Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Czy ktos z Was wie moze, czy jest mozliwe samodzielne sprawdzenie dostepnych akcji serwisowych, aktualizacji oprogramowania online na konkretne auto, np. po numerze VIN? Oczywiscie pomijajac ASO etc.

Pozdrowienia

Opublikowano
Aktualizacji nie sprawdzisz żadnych chyba, że masz serie F i connected drive
Opublikowano
dzieki. O takiej mozliwosci w seriach F z CD wiem (sam sprawdzalem sobie kiedys w ten sposob dostepne aktualizacje oprogramowania w F36) i zdaje sobie sprawe, ze przez kompa w aucie raczej nie sprawdze tego w E92, bardziej chodzi mi o jakas strone, portal etc. aby sprawdzic ww. dane online, na przyklad po VIN
Opublikowano
Nawet jeśli by była taka strona i byś podał VIN to skąd byś wiedział jaka masz aktualna wersje oprogramowania? Strona internetowa może Ci powiedzieć najnowsza dostępna a nie jaka aktualnie masz po samym VIN. Tylko i wyłącznie pod komputerem np NCS możesz sprawdzić wersje
Opublikowano
w kontekscie aktualizacji oprogramowania wystarczyloby info o dacie aktualizacji, wiem mniej wiecej z historii serwisowej swojej E92 kiedy byla ostatni raz update'owana (ok 2014 r.). Bardziej nawet chodzi mi o sprawdzenie akcji serwisowych, z tego co slyszalem byla ogloszona niedawno duza akcja przywolawcza na E90/E92 m.in. w UK (w zwiazku z jakas usterka elektryczna).
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To co za problem samodzielnie zadzwonić na infolinie BMW albo do bylejakiego ASO lub napisać maila. Bez problemu uzyskasz informacje jakie akcje są dla ciebie dostępne.