Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Od pewnego czasu, po przejechaniu paru kilometrów na rozgrzanym aucie czuję na pedałach i kierownicy dziwne stukanie przy końcu hamowania, przy ruszaniu z miejsca oraz przy skręcaniu przy bardzo niskich prędkosciach (manewrowanie przy parkowaniu). Zaczęło się od pojedynczego stuku przy hamowaniu i ruszaniu w korku. Stuk wyczuwalny na pedałach, a czasem nawet slyszalny w kabinie. Problem występuje bez względu na stan nawierzchni.

Auto ma 62000 km przebiegu, automat. Mechanik nie stwierdził żadnych problemów ani luzów w zawieszeniu. Przy nierozgrzanym aucie problem nie występuje. Nie znslazłem na forum podobnego problemu przy tym modelu.

Opublikowano

Cześć,

Mam tak samo jak Ty i narazie obstawiam maglownice bo zawieszenie nie ma żadnych luzuw. Ale rozmawiałem dzisiaj z człowiekiem z firmy która regeneruje maglownice i powiedział, żebym sprawdził czy mam osłonę termiczną maglownicy. Bo już miał kilka przypadków, że brakowało tej osłony i były takie objawy.

• 3 tygodnie później...
  • 3 lata później...
Opublikowano
Część, mam podobny problem a wzasadzie opis zgadza się totalnie z tym co jest u mnie, już próbowałem wszystkieg i widmo wymiany przekładni odsuwalem jak najdalej, czy dalej po wymianie miałeś spokój ? Ja jestem zdecydowany na regenerację swojej.